1401x788-David-Bowie__

Отиде си легендата Дейвид Бауи

11 януари 2016

Светът скърби! Отиде си една от едно от най-големите имена в музикалната история – неповторимият Дейвид Бауи.

Рок легендатапочина само 18 месеца след като бе диагностициран с тежката диагноза „рак“, съобщи The Guardian. Тъжната новина бе потвърдена официално от семейството на звездата. Големият музикант е починал в дома си, заобиколен от най-близките си хора.

Само преди броени дни, в петък Бауи навърши 69 години, а заедно с това издаде и 25-тия си студиен албум – „Черна звезда“ (Blackstar), който бележи края на близо 50-годишната му кариера. Както е известно, британският рокпевец започва кариерата си през 1969,  а само 6 години по-късно пробива и на най-големия музикален пазар в САЩ.

Първоначално влиятелният музикант, певец и автор на песни се насочва към глем рока, но с течение на времето преминава през още много стилове -  артрок, соул, хард рок, денс поп, пънк и електроника. През 2002 г. BBC го класира на 29-то място сред 100-те най-известни англичани в света, а две по-късно списанието Rolling Stone го поставя на 39-то място в списъка си на 100-те най-големи артисти за всички времена. Той е баща на режисьора Дънкан Джоунс.

Дискография:

David Bowie (1967)

Space Oddity (1969)

The Man Who Sold the World (1970)

Hunky Dory (1971)

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972)

Aladdin Sane (1973)

Pin Ups (1973)

Diamond Dogs (1974)

Young Americans (1975)

Station to Station (1976)

Low (1977)

„Heroes“ (1977)

Lodger (1979)

Scary Monsters (and Super Creeps) (1980)

Let’s Dance (1983)

Tonight (1984)

Never Let Me Down (1987)

Black Tie White Noise (1993)

The Buddha of Suburbia (1993)

Outside (1995)

Earthling (1997)

‘Hours…’ (1999)

Heathen (2002)

Reality (2003)

Inside Bowie And The Spiders (2004)

Changestwobowie (2008)


Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)