Алкохол

7 неща, които се случват с тялото, ако не пием алкохол един месец

04 февруари 2018

Не е нужно да има сух режим, за да натискаме от време на време спирачките на алкохолния си мерак. Колкото и да носим на спиртни напитки и да си мислим, че здравето на черния ни дроб е перфектно, не е излишно да детоксикираме от опияняващите питиета поне за месец. Какво се случва в тялото, ако решим да се подложим на алкохолно въздържание за месец.

Спим като бебета

Дори и една чашка вино преди лягане в повечето случаи да действа като приспивателно, имайте предвид, че алкохолът спъва РЕМ съня (фаза на съня с бързо очно движение). Освен това, със сигурност ще ходите на повече нощни екскурзии до тоалетната.

Алкохол

Ще отслабнете

Съдържанието на алкохола е предимно от въглехидрати, които със сигурност не са приятели на добрата фигура. Освен това той подтиква към по-обилно мезене. Резултатът е по-обемна талия. Един месец въздържание може да ви раздели с няколко килограма телесна маса.

Имате повече енергия

А след като имате допълнителни сили, то със сигурност може да решите най-накрая да тръгнете на спорт. Сутрините са събудени, а вие сте в пъти по-пъргави.

Започва Ренесанс за черния дроб

Този орган има способността да се регенерира, произвеждайки нови клетки, но за това със сигурност ще трябва да спрете да вдигате чашката за известно време. Освен това метаболизмът ви ще влезе в час.

Алкохол

Кожата става по-красива

Дехидратиращият ефект от алкохола причинява не само главоболие, но и обезводнява кожата. Забелязали ли сте торбичките под очите на хора, които обичат да си пийват? Месец без алкохол и ще сте с няколко години по-млади на външен вид.

Понижават се холестеролът и кръвното налягане

В зависимост от стила на живот, който водите, твърде многото алкохол може да доведе до високо кръвно и лош холестерол. Въпреки, че умерената консумация на червено вино се свързва с повишаването на добрия холестерол в организма, представете си какво ще се случи със сърдечното ви здраве и това на артериите, ако изобщо откажете алкохола.

Алкохол

Концентрацията и доброто настроение се подобряват

Ще се чувствате по-малко кисели, а следите от пъплещата депресия ще изчезнат. Да не говорим, че мозъкът ви ще стане по-остър от бръснач. Освен това алкохолът увеличава кортизола в кръвта – хормона на стреса.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)