santiago-calatrava-expo-2020-pavilion-dubai-designboom-01-818x525

„Летящият сокол“ на Калатрава покори ОАЕ

04 май 2016

Летящият сокол на  Сантяго Калатрава е избран да представлява павилиона на  ОАЕ  на Експо 2020 в Дубай. Снимките, които ви показваме са по-скоро визуализации от проектната фаза на причудливата и определено спираща дъха сграда.

santiago-calatrava-expo-2020-pavilion-dubai-designboom-03
Проектът е избран сред 11 състезаващи се предложения, внесени от девет фирми от целия свят. Това се оказва най- аплодираната и харесана идея  от капризното жури. Павилионът на  испанския архитект Сантяго Калатрава ще бъде динамичен,  крилат, несътворяван до сега! ОАЕ в Експо 2020 в Дубай определено ще се представи доста убедително, още повече, след като и темата на панаира е „Създаване на бъдещето“. „Соколът“ ще лети с лице към  площад Ал, сърцето на който е 200-те хектара изложбена  зона.

santiago-calatrava-expo-2020-pavilion-dubai-designboom-02
Павилионът се очаква да се разгърне на площ от 15000 квадратни метра и ще включва многобройни изложбени площи,  една аула, заведения за хранене и ВИП салон.
Дълбоко съм трогнат и за мен е чест, че нашият проект е бил избран за националния павилион за Expo Dubai 2020, проект не просто с национално, а с  цялостно значение.“ – коментира архитект Сантяго Калатрава,“ Аз съм уверен, че в края на проекта, след неговата реализация,  ще стане символ на смелия дух на ОАЕ“.

Снимки: Masdar / Сантяго Калатрава

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)