8 упражнения от Цигун за шийните прешлени

13 януари 2018

Ако искате да се почувствате по-добре и физически, и психически, заниманията ви с упражнения, могат много да помогнат. Шийните прешлени са част от гръбначния стълб, който е основна опора за човешкото тяло и оказва влияние на всички негови части. Поддържането му в добро здравословно състояние, ще даде възможност да се почувствате много по-добре, заредени с енергия и с желание за живот.

Съществуват много системи от упражнения, от които всеки може да вземе това, което му е най-нужно, според възможностите и удовлетворението, което почувства от изпълнението им.

Цигун - упражнения

Снимка: Кадър от видеопредставянето на комплекса за шийни прешлени / youtube.com

Може да се запознаете с 8 упражнения за шийните прешлени от китайската система Цигун, която е свързана с медитация, дихателни техники и плавни движения. Те са представени от Майстор Станчо Станев. Той е специалист по традиционна китайска култура, посветен е в областта на бойните изкуства, медицината, калиграфията и традиционната живопис. Начело е на Центъра за китайска култура „Шъндао”, преподава в София и Варна. Взема участие в редица турнири и симозиуми в Китай, от където той и учениците му донасят на България десетки медали, в това число и златни. Автор е на книгите „Цигун за здраве” и „Канон за Здравето”.

Вижте още: Назоваха неочаквана полза от физическите упражнения

Станчо Станев представя целия цигун комплекс за шийните прешлени във видеото по-горе. Подробно, с разяснение, може да проследите отделните упражнения във видеомателиалите:

Цигун – комплекс шийни прешлени – упражнение 1

Цигун – комплекс шийни прешлени – упражнение 2

Цигун – комплекс шийни прешлени – упражнение 3

Цигун – комплекс шийни прешлени – упражнение 4

Цигун – комплекс шийни прешлени – упражнение 5

Цигун – комплекс шийни прешлени – упражнение 6

Цигун – комплекс шийни прешлени – упражнение 7

Цигун – комплекс шийни прешлени – упражнение 8

Текст: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)