IMG_3379

8000 на митинг на БСП за 1 май

02 май 2015

С митинг-шествия и хора БСП отбеляза Международния ден на труда – 1 май, в цялата страна.
Най-много социалисти се събраха в София – около 8000 души според организаторите. Водени от лидера на партията Михаил Миков и леви депутати, те размахваха лозунги „Време за справедливост“, „Справдливост“, „Солидарност“, „Искаме работа“, „За справедливост и достойни старини“, „По-справеливо заплащане на труда“.

IMG_3395

Под звуците на „Моя страна, моя България“ и викове „Победа“ шествието отиде до „Братската могила“ в Борисовата градина, където беше посрещнато от народни песни и танци.

IMG_9291

Председателят на БСП-София Калоян Паргов обяви, че БСП ще продължи да бъде на улицата и да защитава правата на трудещите се.

„Търпимостта на БСП се изчерпа и свърши дотук. Време е да гръмне черешотото топче. Време е за справедливост“, допълни той.

Миков пък обяви, че Първи май не е ден само на социалистите, политиците и синдикатите, а на всички 272 000 души – „най-бедните работещи в Европа, на които днешното правителство отне по 408 лв“.

IMG_3386

„Отбелязваме 1 май, като социалисти, защото защитата на трудещите се е наша мисия. Осигуряването на достоен живот и намаляването на неравенството са част от нашите предизвикателства, а усилията за справедливо данъчно облагане и защита на българските работни места – част от нашите битки“, каза още лидерът на левицата.

По думите му, когато не протестираш, трудно ще намериш сили да празнуваш.

IMG_3409

„На тези, които днес ги няма тук и които гледат на 1 май като някакъв остатък от времената, искам да им кажа, че ако правата не се отстояват, се отнемат. Ако не се празнува 1 май, се протестира на 1 май и има примери за окървавени протести“, каза още Миков.

След края на речите, той се включи в хората, поведени от социалистката Корнелия Нинова.

По време на тържествата бе представена инициативата за поставяне на паметен знак по повод 25-ата годишнина от първия празник на в. „Дума“ и левия печат, съобщиха от БСП.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

  1. Тълпа от кретени. Олигарси ръководят манифестация на дърти бивши номенклатурни кадри и изкуфяли бедняци – това е кошмара на България. Ето тези десетина хиляди да се съберат с всички други, които са против властта и готово – до месец Бойко и англо-саксонските дупедавци ще паднат. Ама няма да стане, нали ако се обединят ръководствата няма да могат да разделят баницата, ще си развалят рахатлъка, ще загубят субсидийките – вътрешни и външни.

  2. Няма да се оправят нещата, няма да се оправят докато коментарите се леят в сайтовете и фейсбука, и хората не излезнат пак на протести.
    Зимата излезнаха на протести защото тока се вдигнал… от тогава до сега го дигнаха 3 пъти, стоките в магазина плавно се покачват, а заплатите същи остават… и никой не излиза на протест. ЗАЩО?

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)