water-street-art-paddleboarding-sean-yoro-hula-22

LEWA или да твориш Изкуство върху сърф…

21 юли 2016

Да твориш Изкуство върху сърф… Да! Буквално при това!
Преди година видяхме негови рисунки върху изоставени сгради. Шон Йоро  е страхотен автор на графити и картини върху всевъзможни основи – метал, зидове, разрушени структури.

water-street-art-paddleboarding-sean-yoro-hula-10

Последното, с което ни изненада са невероятни стенописи и графити на изоставени сгради, които взаимодействат с вода. Пристанищни портове, бетонови надлези, изоставени контейнери… Всички те оживяват сякаш и пръскат мистерия, разкрасени отс рисунките на Йоро.

water-street-art-paddleboarding-sean-yoro-hula-16

Завръщането му във фокуса на вниманието тази година определено е зрелищно. Той се „качи“ на сърф и  от водните повърхности твори Изкуство. 
Йоро е роден в Хавай, което до някъде обяснява отличните му умения да се владее във водата. Той се чувства в нея почти толкова сигурен, колкото на сушата.

water-street-art-paddleboarding-sean-yoro-hula-12

Първоначално той е художник на улицата, но в последствие се премества в Ню Йорк. Той намира вдъхновение в пластове в изоставени сгради. Търси ги. Не си мислете, че е лесно да се намери подходящо пространство за разгръщане. Новата му страст е да търси сгради или контейнери, които се намират във или до водата.
Веднъж намерил подходяща повърхност, Йоро балансира върху неговата paddleboard докато търпеливо трансформира празната стена в зашеметяващо интерактивно Изкуство.

water-street-art-paddleboarding-sean-yoro-hula-7

Неговата нова инсталация се нарича LEWA. Тя  е нарисувана върху изоставени корабни докове и изобразява жена нежно полулегнала сякаш на ръба на басейн. В социалните мрежи Йоро е много харесван. Дори в Instagram, художникът има почти 1 000k последователи.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)