9 съвета за успешен брак

9 съвета за успешен брак

12 май 2015

На днешната дата преди 70 години в България се въвежда задължителен граждански брак, като единствена валидна форма за сключване на брак. До тогава единствената законна форма на брак в България е бил религиозният. През май 1945 г. е сключен и първият официален граждански брак в нашата страна. И макар да знаем, че по темата е изписано много, в чест на тази годишнина решихме да ви дадем нашите 9 съвета за успешен и дълготраен брак, а екипът ни искрено пожелава дълги години щастие на всички, решили да се впуснат в това приключение.

1. Научете се да правите компромиси – компромисите са в основата на всяко съвместно съжителство. Научете се понякога да отстъпвате и уважавайте нещата, важни за вашата половинка.

2. Не бъдете егоист и ценете – бракът е отборна игра. Не мислете само за себе си и собствените си желания, научете се да дарявате щастие на другия. В дългогодишните връзки именно малките жестове имат най-голямо значение.

3. Споделяйте – научете се да споделяте свободно с половинката си както нещата, които харесвате, така и тези, които не харесвате у него/нея. Само с разговори и споделяне може да намерите решение на проблемите и път към общо щастие.

4. Ако имате възможност, живейте отделно – животът на няколко поколения под един покрив понякога води до конфликти. Ето защо, за да се напаснете добре с половинката си и да изградите свой собствен дом, ако имате възможност живейте отделно.

9 съвета за успешен брак

5. Не приемайте половинката си за даденост – това е една от честите грешки при дългите бракове и връзки. Старайте се да показвате на човека до себе си, че държите на него. Изненадвайте го и го обграждайте с нужното внимание и обич.

6. Не се страхувайте от кавгите – хората са казали, че в спора се ражда истината. Няма двойка, която поне веднъж да не се е карала за нещо, така че не се отчайвайте и не бягайте от споровете. Ако са в рамките на разумното, кавгите са здравословни за връзките.

7. Старайте се да изглеждате добре за половинката си – ако сте жена с дълга връзка или брак, не занемарявайте външния си вид. Независимо от колко време е с вас и дали ви е виждал без грим, с ролки и по пеньоар, мъжът винаги иска жената до него да изглежда добре. Постарайте се. Мъжете също не трябва да се отпускат!

8. Забавлявайте се заедно – намерете общи хобита, ходете на кино или вечери и винаги намирайте повод да се посмеете заедно.

9. И не на последно място – не забравяйте целувките и прегръдките . Те създават уникална близост, интимност и чувство за топлота.

текст: Елена Михайлова
снимки: Internet

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)