royals golqma snimka 1

9-те най-богати монарси в света (част I)

23 май 2015

Ако за обикновения човек лукс е чанта на Louis Vuitton последен модел и пътуване в бизнес или първа класа, то на света има хора, с които дори най-големите звезди и бизнесмените милиардери не могат да се мерят. Както казват хората, те са родени „със сребърна лъжичка“ и „във вените им тече синя кръв“ и предполагам, че вече сте се досетили, че говорим за представителите на кралските семейства по света. И макар не толкова известни, като някои знаменитости и новобогаташи, повярвайте, те разполагат с огромни богатства, които ги нареждат сред най-заможните хора на планетата. На следващите редове решихме да ви представим 9-те най-богати кралски особи на земята.

aga-khan-1-690x458

9. Ага Хан IV – на девето място се нарежда сегашният вожд на исмаилтянската секта, чиито членове надхвърлят 20 милиона(което на практика може да насели държава, 4 пъти по-голяма от България). Богатството му се оценява на 800 милиона долара. Членовете на сектата живеят в разпръснати общества. Истинският център на сектата са Индия, Пакистан и Иран, но членове има дори в Танзания. Двадесетте милиона исмаилтянци считат вечния Ага Хан не само за свой висш духовен глава, но и за главен уредник на своите политически и преди всичко икономически интереси. Това означава, че той е абсолютен властелин, но без единна империя. Неговото владение — това са разпръснатите общности от Уганда и Танзания през Близкия изток, чак до Индия и Пакистан. В същото време този сан издига притежателя му сред най-богатите в света. Поне една четвърт от двадесетте милиона членове на сектата са извънредно богати търговци, които обхващат в мрежата на деловите си връзки не само черния континент и Азия, но и Европа.

albert-prince-of-monaco-1-690x473

8. Албърт II, принц на Монако – богатството на принца на Монако се равнява на около 1.4 милиарда долара. Едновременно с това, принцът е владетел на една от най-екзотичните и луксозни територии в Европа.

king-mohammed-of-morocco-2-690x460

7. Крал Мохамед VI, Мароко – 46-годишният крал на Мароко може да се похвали със състояние от над 2.1 милиарда долара. Той има сериозни дялове във фосфатните мини в страната, големи дялове от земеделието и акции в най-голямата медтна компания – ONA. През 2002г. той се ожени за принцеса Лала Салма , която пък е първата кралска жена в историята на Мароко, която получава титла и е официално призната за кралица.

hamad-bin-khalifa-al-thani-former-emir-of-qatar-3-690x466

6. Хамад бин Калифа Ал Тани , бивш емир на Катар – богатството му се оценява на 2.4 милиарда долара. Припомняме ви, че Катар е страната с най-висок приход на глава от населението в света и естествено има огромни нефтени залежи.

(следва продължение)

текст: Елена Михайлова
снимки: Internet

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)