9-те най-богати монарси в света (част II)

9-те най-богати монарси в света (част II)

24 май 2015

Вчера започнахме да ви запознаваме с най-богатите монарси на земното кълбо. Днес ви предлагаме срещата с тях да продължи…

9-те най-богати монарси в света (част II)

5. Ханс Адам, принц на Лихтенщайн – макар пълното име на принца на Лихтенщайн да е малко трудно за произнасяне – Йоханес Адам Фердинанд Алоис Джоузеф Мария Мaрко д’Авиано Пуи фон унд цу Лихтенщайн, богатството му се оценява на цели 3.5 милиарда долара. Най-ценният актив на кралското семейство е банката LGT. Принцът е собственик на 20 000 хектара земя в Австрия, няколко дворци от 17-ти век във Виена, редица произведения на изкуството и компанията RiceTec.

sheikh-mohammed-bin-rashid-al-maktoum-of-united-arab-emirates-5-690x475

4. Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, Обединени Арабски Емирства – шейхът е сред хората, притежаващи най-много състезателни коне в света. Освен това, той е похарчил над 1 милиард долара, за да наложи Абу Даби като културен център. На него дължим най-скъпият хотел в света Burj Al Arab, най-високата сграда в света – Burj Khalifa и палмовият остров, всички намиращи се в Дубай . Богатството на емира се оценява на 4.5 милиарда долара.

khalifa-bin-zayed-al-nahyan-of-president-of-uae-6-690x461

3. Халифа бин Зайед Ал Найран, президент на Обединените Арабски Емирства – той е емир на Абу Даби от 2004г. Богатството му се оценява на 15 милиарда долара и е известен като един от най-щедрите дарители на Университета на Уелс и Тексаския университет.

sultan-hassanal-bolkiah-of-brunei-8-690x464

2. Султан Хасанал Болкиа, Бруней – Хасанал Болкиа става султан на Бруней през 1967г. Той притежава една от най-големите и скъпи колекции от автомобили в света. В нея фигурира и дори изцяло позлатен Rolls Royce. Богатството му се оценява на 20 милиарда долара.

king-bhumibol-adulyadej-of-thailand-9-690x522

1. Пхумипхон Адунядет, крал на Тайланд – на първо място в класацията като най-богатата кралска особа в света се нарежда Пхумипхон Адунядет, крал на Тайланд. Богатството му се оценява на 30 милиарда долара, а малка част от активите му включват гигантски златни дворци, частни самолети и бижута. Сред тя е и може би най-големият шлифован диамант в света 545.65 каратовият Golden Jubilee, оценяван на 7.3 милиона долара.

текст: Елена Михайлова
снимки: Internet

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)