why-does-this-louis-vuitton-book-costs-9000-and-therere-only-30-copies_1

$9000 за книга с илюстрации? Да, ако са на Рубен Толедо!

31 март 2015

Louis Vuitton определено се опитват да съхранят духа си на марка за луксозни пътувания. От дизайнерската къща представиха уникална книга с илюстрации на Рубен Толедо, вдъхновени от едни от най-красивите забележителности по света.

why-does-this-louis-vuitton-book-costs-9000_2

Колекцията включва 15 рисунки, отпечатани върху чиста памучна хартия, които са допълнени от монографии за работата на кубинския артист по градските гидове на Louis Vuitton между 2000 и 2012 г. Всичко това е грижливо опаковано в елегантна кутия за рисуване.

why-does-this-louis-vuitton-book-costs-9000

Всяка кутия е лично изработена от Толедо в Париж, през септември 2014г. Книгата пък е от 138 страници и съдържа 108 илюстрации от Атина, Китай, Копенхаген, Корчевел, Хонг Конг, Индия, Истанбул, Япония, Киото, Маями, Москва, Ню Йорк, Париж, Прага, Сан Франциско, Шанхай, Сингапур и Токио. От нея ще бъдат произведени само 30 копия, като всяко ще има свой уникален номер от 1 до 30 и ще се продава за $9000.

6000-lv-book_1
Припомняме ви, че Рубен Толедо е известен художник, скулптор, илюстратор, моден хроникьор и критик. Жена му е известната дизайнерка Исабел Толедо, чиито тоалети са носени от Мишел Обама.

текст: Елена Михайлова
снимки: Louis Vuitton

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)