apple-first-brooklyn-store-williamsburg-bohlin-cywinski-jackson-designboom-1800

Apple отваря първия си магазин в Бруклин

30 септември 2016

Apple отваря първия си магазин в Бруклин, проектиран от американската архитектурна фирма Болин Цивински Джексън.  Той се намира на ъгъла на третата улица на север и Бедфорд Авеню.
Магазинът е разположен в сърцето на Уилямсбърг, квартал на Ню Йорк , който бележи значително изменение и развитие през последните десет години.

apple-first-brooklyn-store-williamsburg-bohlin-cywinski-jackson-designboom-02

Фасада на сградата, в която е азположен първият магазин ан Apple в Бруклин

Интериорната схема продължава тенденцията на адаптиране на съществуващите сгради и на идеята да се създаде едно съвсем ново и различно място, където гиганта Apple да покаже своите продукти.

apple-first-brooklyn-store-williamsburg-bohlin-cywinski-jackson-designboom-03

Интериор на първият магазин ан Apple в Бруклин

Болин Цивински Джаксън (BCJ) особено оригинално разработват поверените им  13 700 квадратни фута пространство, за да допълнят индустриалната картина на квартала. Концепцията е вдъхновена от сградата, в която се намира магазина – постройка с тухлена фасада и засводени отвори. В сравнение с другите нови места в Ню Йорк, които изобилстват от модернизъм, стъкло и екстравагантни дизайнерски хрумвания, магазинът на Apple  запазва старата архитектура и интегрира в нея новостите. Интериорът, подчинен на екстериорния облик, създава неповторимо усещане, прекрасно компилиа старото и новото.

apple-first-brooklyn-store-williamsburg-bohlin-cywinski-jackson-designboom-05

Също интересна е и концептуалната идея да се създаде едно ново място за срещи, едно пространство, в което да се общува, което да привлича случайните минувачи и влизайки в магазина да се потапят в един различен свят – свят на технологиите от бъдещето и атмосферата от миналото.

apple-first-brooklyn-store-williamsburg-bohlin-cywinski-jackson-designboom-04

Интериорните изказни средства са полирани бетонни подове, тухлени стени, акустични тавани и множество акценти от дърво. Конструкционната стомана и механичните системи добавят незабравима индивидуалност на магазина.Цялото пространство е осветено от специално изградени „висулки“ от светлини. Голям видео екран в задната част на обема е съпроводен с комплект от подвижни дървени кубове, където се правят демонстрациите на продуктите, а също и кът за забавления и общуване.

apple-first-brooklyn-store-williamsburg-bohlin-cywinski-jackson-designboom-07

Стъкленият куб на Apple, разположен до магазинът на компанията на Пето Авеню, Ню Йок

Това е шестия магазин и търговска площ, проектирана за Apple от BCJ в Ню Йорк. Дело на архитектурното студио е и стъкленият куб до магазина на Apple на Пето авеню.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)