
След като Оксфордския университет тази година е безспорния лидер – Университет №1 за 2016 година, след като днес се разхождаме из „Меката на Образованието“ – Оксфорд, нека да вкусим и от любимата храна на студентите. Оксфордският бургер прилича на повечето „събратя“ от вида си, но в него има няколко особености, които го правят по-различен и наистина вкусен.
Продукти:
1 брой бяло кръгло хлебче за бургер;
50 г. телешка кайма;
50 г. агнешка кайма;
2 листа сирене чедър;
свежа салата;
масло;
сол, чер пипер, кимион, чубрица.
Приготвяне:
Двата вида кайма се замесват с подправките. Главната особеност на този бургер е присъствието на агнешко в каймата и това, че месото е доста сухо. Има няколко продукта, типични за бургера, които тук не присъстват – бекон, лук и домати. Не и в този бургер. Замесеното смляно месо се формова на кръгла шайба и се запича на плоча.
Останалото е ясно – подредба на бургера, като се спазва следния ред отдолу-нагоре: хляб-масло-чедър-запеченото месо-чедър-свежа салата-хляб.
Получава се една вертикално подредена вкусотия, която сериозно и калорично подкрепя било то в изтощителните лекции, било то в безкрайните туристически обиколки из богатствата на Оксфорд.
И непременно се гарнира с пържени картофи. А белият салатен сос или доматен сос са по желание.
Успех!

Предишна:
Горнооряховски суджук

Следваща:
Няколко храни, за които си заслужава да похарчите повече пари
Още по темата
-
По следите на истинските козунаци
In Life TVКазват, че в българската празнична кухня козунакът навлиза в началото на XIX век, но като обреден хляб, ...
-
Пастет от зеленчуци
In TASTEНеобходими продукти: 10 печени чушки 1 печена тиквичка 1 сварен морков 1-2 домата 1 връзка ...
-
Сармички с риба
In TASTEСпоред народните вярвания от Преображение Господне „лятото се пречупва“ и времето се преобръща – върви ...
-
VinoGin или с други думи Джинотека
In TASTEЗащо след като виното си има своите места, където можеш да се насладиш на любимата ...
Остави своя коментар през Facebook