IMGP5808-880x582

Оксфордски бургер

24 септември 2016

След като Оксфордския университет тази година е безспорния лидер – Университет №1 за 2016 година, след като днес се разхождаме из „Меката на Образованието“ – Оксфорд, нека да вкусим и от любимата храна на студентите. Оксфордският бургер прилича на повечето „събратя“ от вида си, но в него има няколко особености, които го правят по-различен и наистина вкусен.

Продукти:
1 брой бяло кръгло хлебче за бургер;
50 г.  телешка кайма;
50 г. агнешка кайма;
2 листа сирене чедър;
свежа салата;
масло;
сол, чер пипер, кимион, чубрица.

IMGP5809

Приготвяне:
Двата вида кайма се замесват с подправките. Главната особеност на този бургер е присъствието на агнешко в каймата и това, че месото е доста сухо. Има няколко продукта, типични за бургера, които тук не присъстват – бекон, лук и домати. Не и в този бургер. Замесеното смляно месо се формова на кръгла шайба и се запича на плоча.
Останалото е ясно – подредба на бургера, като се спазва следния ред отдолу-нагоре: хляб-масло-чедър-запеченото месо-чедър-свежа салата-хляб.

IMGP5807

Получава се една вертикално подредена вкусотия, която сериозно и калорично подкрепя било то в изтощителните лекции, било то в безкрайните туристически обиколки из богатствата на Оксфорд.
И непременно се гарнира с пържени картофи. А белият салатен сос или доматен сос са по желание.

Успех!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)