PUBLISHED by Catsmob.com

Офисът на Google в Цюрих

27 септември 2016

Днес, в деня в който световната №1 търсачка празнува своя 18-ти Рожден ден, искаме да ви представим един от най-интересните офиси на компанията по света – този в Цюрих, Швейцария.

PUBLISHED by Catsmob.com

Офисите на Google по традиция са наистина невероятни места. Те са пълни с всякакви странни, игриви нотки. Всичко това идва от философията на компанията, която иска да създаде пространства и атмосфера, които да превърнат ходенето на  работа  в нещо забавно.

PUBLISHED by Catsmob.com

В швейцарският град Цюрих се намира един от най-интересните и атрактивни офиси на компанията, създадени по дизайн на студиото Camenzind Evolution през 2007 година. Това е инженерно-архитектурна формация, на която преди това е поверено да сътвори офиса на Google в Тел Авив. След успешната му реализация, идва ред и на Цюрих – един от най-големите офиси, базирани в Европа.

PUBLISHED by Catsmob.com

Camenzind интервюира служители на Googlе, или както ги наричат в Цюрих, Zooglers, за да усети това, което искат и очакват от своя офис. Дизайнерите установяват, че „личното работно пространство за всеки е много важно и те искат да бъде решено неутрално, но общите  части и зони да бъдат със силни визуални ефекти, естетически по-спокойни, приятни и най-вече – забавни. Излъчвания, които да стимулират творчеството, иновациите и сътрудничеството.“

PUBLISHED by Catsmob.com

И…ето го резултатът: офис, който не прилича на никой друг, почти на границата на детски кът и алпийска гора!

PUBLISHED by Catsmob.com

PUBLISHED by Catsmob.com

PUBLISHED by Catsmob.com

Нереален, пълен с микро конферентни зали, зали за игри, снакс стаи, релакс зони, усамотени кътчета…и сякаш много малко бюра и зони за вършене на работа. Но всъщност не е така! Загледайте се!

PUBLISHED by Catsmob.com

Интересна символика е закодирана в цялата философия на това интериорно решение. Тъй като сградата и самите площи не притежават Mountain View, а подобно визионерство се изисква от всеки един служител, то в интериора е създадено усещането, че се намираш на върха на планината – така, както Google изисква от своите служители – да бъдат винаги на върха! Освен това базата в Цюрих е най-голямата инженерна служба на Google в Европа, макар и да не може да бъде център на самата компания, много големи проекти и големи събития се генерират именно в тази „щаб-квартира“.

Всички останали усещания…вижте в красноречивите кадри.
Честит Рожден ден, Google!

PUBLISHED by Catsmob.com

PUBLISHED by Catsmob.com

PUBLISHED by Catsmob.com

текст: Валерия Симеонова
снимки: Google

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)