02-1

Собственикът на Zara купи небостъргач в Мадрид за 490 млн. евро

02 октомври 2016

Амансио Ортега, най-богатият човек в Европа и основател на глобалната модна група исобственик на Zara Inditexе купил един от най-известните небостъргачи в Мадрид за сумата от 490 млн. евро чрез подразделението си за имотни инвестиции, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източник.
Покупката отбелязва поредната стъпка от стратегията на милиардера да построи имотна империя чрез Pontegadea Inmobiliaria една от най-големите имотни компании в Испания.

0000225556-article3

Според източника Pontegadea Inmobiliaria е купила кулата от магната от Абу Даби Хадим ал-Кубейси, чийто фонд е упражнил опция за купуване в последната минута от испанския кредитор Bankia – предишния собственик на сградата. Pontegadea Inmobiliaria засега отказва коментар по покупката на небостъргача, известен като Cepsa Towar на името на петролната рафинерия Cepsa, която го отдава под наем. Кулата, заедно с други три сгради, доминират в силуета на северната част на Мадрид.

Zara_0

Ортега закупи имоти в Мейфеър и Оксфорд Стрийт в Лондон, както и други имоти на първокласни локации като Ню Йорк, Мадрид и Сеул. Той отдава под наем голяма част от пространството на магазини на Inditex като Zara, но и на конкуренти като H&M. Ортега, който навърши 80 г. тази година, е вторият най-богат човек в света със състояние от 72,7 млрд. долара, сочат данни на Forbes от юли. Преди него е съоснователят на Microsoft Бил Гейтс.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)