
Вкусовете на есента са днешното ни предложение за трапезата ви. Тиквите и кестените са едни от най-типичните плодове на сезона и днес ги обединяваме във вкусна млечна супа:
Необходими продукти:
500 г тиква
200 г корен от целина
12 кестена
1/2 л мляко
2 с.л. пасиран кориандър
6 щипки канела
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете целината, кестените и тиквата, нарежете ги на кубчета и ги сложете в тенджера. Прибавете млякото и малко вода, подправете със сол и черен пипер и оставете да кипне. Варете на средна температура за 20 минути, като редовно разбърквате. След като е готова супата, пасирайте и сервирайте.
Още по темата
-
Коледните пости започват днес
In TASTEОт днес започват 40-дневните Коледни или Рождественски пости, които ще завършат на 24 декември – ...
-
Какво има в чиниите на учениците по света?
In TASTEРесторантската верига Sweetgreen реши да сравни обедите на ученици от различни държави по света. Серията ...
-
Ципура на фурна
In TASTEРецептата Ципура на фурна е много лесна и вкусна за приготвяне. Това е чудесна риба с нежно ...
-
Зелено смути със спанак
In TASTEНеобходими продукти: банан спанак ябълков сок лайм Начин на приготвяне: Обелете банана, нарежете го на ...
Остави своя коментар през Facebook