MON_1205

95-годишния полк. Дянко Марков с Голямата награда за цялостен принос към журналистиката

16 юни 2018

Посолството на Кралство Мароко, начело с Нейно превъзходителство Закиа Ел Мидауи, бе почетен гост на Годишните журналистически награди на VIP Communication PR. снощи във Военния клуб и връчи Голямата награда за цялостен принос към журналистиката у нас  на 95-годишния главен редактор на в. „Истина“ полк. Дянко Марков. 

MON_1209

Той е изявен антикомунист, човек на словото, автор на 5 книги, десетки интервюта, речи и статии. Убеден патриот. Бил е главен редактор на сп. „Един завет“ и вестник „Истина“. Бивш председател на Български демократичен форум, партия основана през 90-та година. Като младеж е членувал в Съюза на националните легиони. Напуска го на 16-годишна възраст, за да учи за летец-навигатор в тогавашното Висше военно училище. Посветил е живота си на борбата с комунистическия режим. ДС го вкарва в затвора, където лежи цели 5 години. След 89-та година е депутат в няколко поредни парламента. Неотдавна полк. Дянко Марков бе поканен от евродепутатите Андрей Ковачев, Даниела Горчева и др. да говори в европарламента в Брюксел по темата – комунизмът и непреклонността на българския дух. Полк. Марков получи и специална награда от партньорите на събитието – Съюза на учените в България, секция ИСТОРИЯ, които издигнаха неговата номинация и обявявиха учредяването на още една награда – „Ильо войвода“ за най-родолюбиво издание.

MON_1214

MON_1219

Още по темата: БезГранична вяра с приз „ТВ продукция на годината“ на VIII-то издание на Годишните журналистически награди

 

Галерия Класика, която превърна залата на Военния клуб в галерия с картините на Лотрек и на стари български майстори преди търга на 17 юни, подари на полк.Марков картина от големия българския художник Димитър Лопарски – „Портрет на македонския войвода Пасковъ“. 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)