
Салата Цезар има толкова вариации и модификации, че смело можем да кажем, че това е салатата с най-много лица. Ето сега още една версия, в която идеята е да се намали калорийното съдържание на прочутата салата чрез заместване на основни компоненти с аналози. Вместо майонезен сос – сгъстено и нискомаслено кисело мляко, премахваме пармезана и вместо пиле – слагаме сьомга… Точно 17 минути за приготвяне!
Необходими продукти:
За Сьомгата:
450 г. сьомга, нарязана на дребни парчета като кайма;
2 супени лъжици нарязан кориандър;
ситно нарязан лук;
сол, чесън на прах, щипка люто;
½ чаша галета;
1 жълтък
лайм,черен пипер
За дресинга:
½ чаша майонеза;
сок от 1 лайм;
5 филенца от аншоа;
2 супени лъжици бял оцет
малка щипка чесън на прах
½ чаша нискомаслено кисело мляко
Екстри:
4 мини марули, внимателно подбрани, почистени и изсушени
½ чаша зехтин;
4-5 пъдпъдъчи яйца
Започнете с приготвянето на дресинга. Поставете всички продукти в буркан с капак и го разклатете добре, докато не получите еднородна смес. Съхранявайте го в хладилника, докато приготвяме останалите части на ястието. За да направите кюфтенца от сьомга, поставете всички съставки в голяма купа и разбъркайте добре. Направете топки и също оставете са няколко минути в хладилника, за да се стегнат.
Поставете да се варят пъдпъдъчите яйца, но нали знаете – водата не трябва да ври и гответе не повече от 2 минути и половина. След това ги изплакнете със студена вода, обелете ги и ги нарежете на половина.
Време е за пължене на кюфтенцата от сьомга, ето защо налейте зехтина в голям тиган на умерена температура. След като маслото се е нагорещило, изпържете кюфтенцата от сьомга от двете страни, но в никакъв случай не допускайте препържване и прегоряване. Трябва да са крехки, а сьомгата едва докосната от топлина.
Сега вече е време „да сглобим“ салатата: поставяте по едно кюфтенце сьомга върху всяка марулка, добавяте яйце и заливате със соса. Наслаждавайте се!
Още по темата
-
Коктейл „Кайсиева прохлада“
In TASTEНеобходими продукти (за 2 порции): 120 мл. кайсиево бренди 60 мл. сок от лайм 1 ...
-
10 нетрадиционни начина да боядисате яйцата този Великден (част II)
In TASTEПродължаваме с втората част от вдъхновяващите идеи за декорация на яйца. Ако първите пет са ...
-
Лучена супа по френски
In TASTEТози тип супи са популярни още от времената на Римската империя. Лукът, който е в ...
-
Крем супа от бадеми
In TASTEНеобходими продукти: бадеми – 1/2 ч.ч. бланширани и обелени филирани бадеми – 1/2 ч.ч. зехтин ...
Остави своя коментар през Facebook