apple-store-world-trade-center-oculus-bohlin-cywinski-jackson-designboom-01 (1)

Чисто и просто – един магазин на Apple

19 октомври 2016

Световният гигант, който променя измеренията на технологиите всеки ден, откри поредният си атрактивен магазин в Ню Йорк. Продажбите на дребно вече могат да се извършват и в световния търговски център Oculus.

apple-store-world-trade-center-oculus-bohlin-cywinski-jackson-designboom-02

Атрактивният център е проектиран от известния испански архитект Сантяго Калатрава, а самият магазин на  Apple от Болин Цивински Джексън. Всъщност, това е вторият магазин по дизайн на същото студиото, което гигантът отваря в рамките на по-малко от два месеца.

apple-store-world-trade-center-oculus-bohlin-cywinski-jackson-designboom-05
В края на лятото, Apple откри изключително интересен магазин в Бруклин. В него акцент бяха множество дървени квадрати, пръснати из магазина. Компанията особено е харесала този мултифункционален детайл и това, че е изработен от дърво. Поради тази причина той присъства и тук, в новият магазин.

apple-store-world-trade-center-oculus-bohlin-cywinski-jackson-designboom-06

Уникалният  атриум на търговския център, разработен с обемни метални бели греди и много стъкло прелива в двуетажния магазин на Apple. Той е развит на 1200 кв.м. площ, с множество отваряния към пространството и към съседния атриум.

apple-store-world-trade-center-oculus-bohlin-cywinski-jackson-designboom-04

Клиентите могат да се потопят в технологичния свят, да тестват разнообразни продукти, да участват в социалния живот на магазина или просто да си почиват на дървените кубове и да говорят с приятели.  Красиво е, нали?

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)