Съли Ерна

SULLY ERNA сътвори уникален концерт в София

21 октомври 2016

Съли Ерна удържа на обещанието си и дойде в България! Той изнесе снощи /20 октомври/концерт, който меломаните дълго ще помнят в София.  Концертът бе в Зала 1 на НДК, а повода за него бе и 10-ия рожден ден на Z-Rock – Рок радиото на България.

TON_0679

SULLY ERNA концерт в София

Шоуто на един от най-обичаните рок изпълнители на нашето време - Съли Ерна, вокалистът на легендите Godsmack, събра стотици фенове. Голямото събитие е и част от цикъла „Музиката на Америка“ със съдействието на Фондация „Америка за България“, организирано от „Кантус Фирмус“.

TON_0634

SULLY ERNA сътвори уникален концерт в София

Салваторе Пол Ерна или по-известен като Съли Ерна, роден на 7 февруари 1968 г. в Лоурънс, Масачузетс, е вокалист и основен текстописец на метъл групата Godsmack. Ерна също свири на китара и барабани по време на концертите и при записа на албумите на групата. Ерна е класиран на 47-мо място в класацията за 100-те най-добри хеви метъл вокалисти на списание „Hit Parader“ през 2006 година.

TON_0643

SULLY ERNA сътвори уникален концерт в София

TON_0640

SULLY ERNA сътвори уникален концерт в София

Пред интернет сайта Glam-Metal.com Съли споделя, че първото му солово изпълнение е било „невероятно изнервящо”. Той допълва: „На първото си изпълнение бях наистина нервен. Честно, не съм бил толкова нервен от, не знам, може би когато бях на 10 години и участвах на шоу за таланти”. Съли Ерна започва своето солово акустично турне на 1 май 2010 г. при Ниагарския водопад и го завършва на 31 май 2010 г. в Лас Вегас. Концертите включват песни на Godsmack няколко оригинални парчета и кавъри на групи от Бийтълс до Alice in Chains. На въпроса как е подбрал песните за концертите Съли отговаря: „Исках да включа няколко оригинала и няколко песни, които написах и не мислех, че ще са подходящи за запис с Godsmack.” За пример дава две от песните си — „Eyes of a child“ и „Until Then“. Двете са най–емоционалната част от концертите. Първата е за децата, родени или починали от СПИН, а другата е в чест на американските войници.

TON_0715

SULLY ERNA сътвори уникален концерт в София

Пред „Пулсът на радиото” Ерна споделя, че тези изяви са добър начин да изпробва песни, които може и да не пасват на стила на групата Godsmack. „Ние всички сме музиканти и обичаме да пишем музика и не е задължително да е рок. Вие знаете, че когато съм си вкъщи и свиря някаква песен на пианото, не е задължително тя да пасва на Godsmack. Това не означава, че не искам да я запиша.“ казва той. На 4 март 2009 г. сайтът Blabbermouth.net съобщава, че Съли Ерна е завършил първия си солов албум. Ерна описва албума като много различен от нещата, които е правил до момента. В записа на албума участват Лиза Гайър — вокали, Ирина Чиркова от България — виолончело, Нейл Грегъри от Ирландия — перкусии, Крис Лестър и Тим Териът.

TON_0698

SULLY ERNA сътвори уникален концерт в София

Първият самостоятелен албум на Съли Ерна се казва Авалон и излиза в продажба на 14 септември 2010 г.

TON_0717

SULLY ERNA сътвори уникален концерт в София


На живо пред българската публика Съли Ерна представи композициите от новия си албум Hometown Life, както и най-доброто от албума Avalon и групата Godsmack. Голямото събитие бе кулминацията в празниците по повод рождения ден на рок радиото на България.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)