karfiolcremesuppe

Супа от карфиол

24 октомври 2016

Днес ви предлагаме за обяд една супа от типичен зеленчук за есента – карфиола. Лесна, бърза и много приятна. Пробвайте:

Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
20 см. нормално дебел праз лук
2 бр. дафинов лист
3 с. л. заквасена сметана
3 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. чер пипер
700 мл вода
300 мл прясно мляко
50 гр. масло
чер пипер и сол

Начин на приготвяне:
Начупете карфиола на малки парчета (1 – 1.5 см.). Разтопете маслото в голям тиган на средна температура, след което добавете нарязания на ситно праз и овкусете със сол и пипер. Задушавайте, докато празът започне леко да омеква. Добавете брашното и разбъркайте на каша, след което добавете водата, млякото и начупения карфиол. Добавете кимиона и дафиновия лист и оставете да ври много слабо докато карфиолът поомекне. Пюрирайте и добавете заквасената сметана, като бъркате още няколко минути за хомогенизиране на сместа. Ако супата е гъста може да добавите или малко вода, или мляко и да разбърквайте още няколко митути. Сервирайте поръсена със ситно нарязан магданоз.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)