Пълнен калмар „Алекс“ с Наско Лазаров в Кухня в Рая – Епизод 12

04 ноември 2016

Добре дошли в новият Епизод 12 на Кухня в Рая – най- модерното, забавното и класно кулинарно шоу в  родния ТВ ефир! До сега в епизодите от предаването се срещнахме се с прекрасни и интересни звезди, сготвихме чудесни средиземноморски ястия, Алекс и шеф Милош се сприятелиха и не се заяждат вече, все по-малко ножове се размахват в кухнята… Изобщо кулинарно щастие в МОЛ Парадайз!

TON_8360

Кухня в Рая е продукт на уникалното сътрудничество на In LIFE TV  с най-добрия средиземноморски ресторант у нас – Порто Малтезе и най-добрият МОЛ в България – Парадайз. А в РАЯ всичко е красиво – и ресторанта, и кухнята, и водещата, и шефът, и мястото…

TON_8364

Днес, в новия епизод, на гости ни е ПР експертът и собственик на Aгенция за публични комуникации „ПРофайл – Европа“ Наско Лазаров.  Дни, след като се завърна от пътуването си в Кайро, където бе специален гост на сватбата на Енджи Касабие, ето че той е в Кухня в рая, за да ни разкаже интересни подробности от събитието и да готви с Алекс. Той сподели, че предпочита мама да му готви, но това не попречи да приеме предизвикателството да готви със своя приятел шеф Милош Костич.

TON_8390

TON_8389
И Алекс и Наско, обаче, изобщо не очакваха колко сложна рецепта им е подготвил шеф Милош. Той още в началото сериозно ги затрудни, като ги поизпита да разпознаят няколко зеленчука. Е, ако и вие не знаете как изглеждат артишок, фенел и босилек, или бъркате сините сливи със смокините – не се притеснявайте! Алекс и Наско обраха минусите и лошите оценки.

TON_8388

Но това не бе всичко! Чистенето на калмари се оказа много сложна задача! А ако не знаете как се прави това – гледайте внимателно и ще видите. Със сигурност ще се забавлявате!

Ето и продуктите:
калмар,
скарида,
бекон,
сирене – грана падано,
босилек

TON_8428

Калмарът се почиства и след това се запълва с приготвения микс от изчистена скарида, ситно нарязан бекон, босилек и настъргано сирене. Поставя се на дървено шишче, заедно с главата и се пече на грил. Колкото и да е трудна тази рецепта, тя обаче е много вкусна!

TON_8434
Ако овладеете предизвикателството да изчистите сами калмарите – пригответе я у дома. Резултатът е много приятен. И тъй като Алекс много се затрудни с почистването на калмара, а Наско направо получи званието отличен „калмарочистач“, то той е и победителя в днешното състезание.
Трудното ястие вече има ново име в Ресторант Порто Малтезе - Пълнени калмари Алекс!

TON_8486

Досега в Кухня в Рая имахте удоволствието да видите:

Миски в Кухнята в Епизод , – как две Мисис България готвят в лицето на Ради Орцева и чаровната ни водеща Алекс Милтенова;
Епизод 2 бе нежен и прекрасен, каквато бе и нашата гостенка – Теди Кацарова;
Епизод 3 бе доста страшен, да не кажем направо криминален, защото се размятаха здраво ножове, а и госта ни беше доста страшничък – Гущера…;
В Епизод 4 тъкмо да се успокои положението…и кухнята ни от райска стана дяволска, но с помощта на Ива Екимова всичко се подреди;
Епизод 5 бе удоволствие и забавление с чаровната актриса, стилистка и дизайнерка Елена Алекси ;
В Епизод 6 наш гост бе очарователната певица Веси Бонева, която веднага редувахме със също очарователния певец в 
Епизод 7   – поп изпълнителя Владо Димов;
В  епизод 8 наш гост бе Бети Методиева, в епизод 9 „откраднахме“ живот в кухнята с Цвятко Ценов и наистина се забавлявахме!
В юбилейният 10-ти епизод гонихме каймани и латинопартизани с Искрен Пецов, а в Епизод 11 ви срещнахме със Светлана Василева.

TON_8464

Ако сте пропуснали – вижте в прикачените линкове!
И очаквайте много нови изненади от нас!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)