1-2

За Доналд Тръмп!

09 ноември 2016

Милиардер, скандален, странен, безскрупулен, може да се чуят хиляди определения за Доналд Тръмп. Че знае как да печели пари и да има всичко, каквото пожелае обаче никой не може да отрече. Въпреки, че само за година той падна с 35 позиции надолу в класацията на „Форбс“ за най-богати американци, новият президент на САЩ все още се радва на пари, с колкото може да си купи каквото пожелае:
„Еднакво лесно, при това по-приятно, е да се мисли за милиони, не за хиляди“!

d5d78d9246fe69cc0b7565f0a7dc4b66

Тази реплика на Тръмп отговаря повече от всичко на характера на милиардера. Без свян той признава, че парите са нещо, което обожава. Като всеки, свикнал сам да ръководи бизнеса си, за да е сигурен в това, което се случва, Тръмп споделя още нещо: „Хората се примиряват с посредствеността само по една причина – те са мързеливи“!
В крайна сметка обаче и Тръмп е доказателство че властта и парите опияняват:
„Не правя сделки за пари. Имам повече, отколкото някога ще имам нужда. Правя го заради самото правене…“, споделя още той.

Donald Trump, Mary Margaret Bannister

Тръмп е известен и с характерната си прическа, която не променя през цялата си кариера.
Според „Тайм“ Тръмп не се ръкува, защото има страх от микроби.
Не пие алкохол.
Запален играч на голф е. И още и още…

А ето сега и кой е Доналд Тръмп:
Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в Ню Йорк като четвърто от пет деца. Той е наполовина германец, наполовина шотландец. Става известен с прякора The Donald, след като първата му съпруга Ивана Тръмп, която е чехкиня по произход, го нарича по този начин в интервю. Тръмп има три брака зад гърба си – от първия с Ивана Тръмп има три деца – Доналд джуниър (1977 г.), Иванка (1981 г.) и Ерик (1984 г.), от втория брак с Марла Мейпълс има едно дете – Тифани (1993 г.) и от последната си съпруга Мелания Канус има син Уилям Барън (2006 г.).

Donald-Melania-Trump-Manhattan-Penthouse_15

Доналд Тръмп е един от най-прочутите и богати американски предприемачи, натрупал богатство чрез бизнеса си с недвижими имоти и казина. Започва работа в компанията на баща си Фред Тръмп, който има влияние в бизнеса с недвижими имоти в Ню Йорк. След като Доналд завършва образованието си през 1968 г. се присъединява към фирмата на баща си – The Trump Organization. Много бързо той започва да разширява бизнеса, стартирайки с реновирането на Commodore Hotel, а впоследствие и с небостъргача Trump Tower в Ню Йорк и още няколко жилищни проекта. Скоро след построяването на Trump Tower Тръмп вече е считан за един от най-популярните богаташи в САЩ. По-късно разширява дейността си в сектора на въздушния транспорт (купувайки авиопревозвача Eastern Shuttle), в бизнеса с казината, включително купува Taj Mahal Casino.

donald_tramp

Тази експанзия, както в лично, така и в бизнес отношение, води до нарастване на дълговете на Тръмп. Голяма част от новините за него в началото на 90-те години са свързани предимно с финансовите му проблеми. В края на 90-те обаче финансовото му състояние и славата му се възраждат. През 2001 г. завършва Trump World Tower – 72-етажна кула срещу седалището на ООН. Освен това започва строителството на Trump Place по протежението на река Хъдсън. Тръмп притежава търговски площи в Trump International Hotel and Tower, както и няколко милиона квадратни метра първокласни недвижими имоти в Манхатън и продължава да бъде основна фигура в областта на недвижимите имоти в САЩ.

Тръмп е автор на много книги, между които „Изкуството на сделката“, „Да оцелееш на върха“, „Как да станеш богат“, „Пътят към успеха“, „Мисли като шампион“. Богатството на Доналд Тръмп се оценява на 2,9 милиарда долара. През 2010-2011 г. заплатата му е 60 млн. долара.

Награди: Доналд Тръмп се сдобива със звезда на холивудската Алея на славата през януари 2007 г. През март 2004 г. Тръмп е избран от американците за най-обичан милиардер.

GettyImages-483681522-1108x739

Емблематична фраза на Тръмп е „Уволнен си!“ от телевизионното му риалити шоу „The Apprentice“(„Стажантът“), в което участниците се борят за едногодишен договор за работа в „Тръмп Организейшън“ с начална заплата от 250 000 долара.

„Всичко в живота е късмет.“, казва още той. Е, вече разбрахме, че и този път неговият късмет проработи в битката за президент на САЩ срещу изключително сериозен опонент – Хилари Клинтън. „Понякога, като изгубиш една битка, намираш нов път, по който да спечелиш войната“, повтори неколкократно той преди избора на Америка. И ни доказа едно със сигурност – когато имаш желание, възможности и решителност, винаги можеш да успееш. Независимо от всичко останало.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)