1455068521-Vienna_Mozart_Orchestra_Tickets

Световноизвестният VIENNA MOZART ORCHESTRA с грандиозен концерт в София

17 ноември 2016

Прословутият в цял свят оркестър ще потопи родната публика в автентичната атмосфера на барокова Виена на 10 декември в зала 1 на НДК 

Wiener-Mozart-Orchester-im-Musikverein-Goldener-Saal-c-Wiener-Mozart-Orchester

На 10 декември 2016 година, в зала 1 на НДК концерт ще изнесе прочутият по цял свят със своята виртуозностVIENNA MOZART ORCHESTRA, който пристига по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.
Оркестърът пристига у нас с диригент е Винициус Ката, носител на Първа награда на Международния конкурс за диригенти „Син Дунав“ за 2011 година, както и на Трета награда на 7-мото издание на престижния Международен конкурс за диригенти  „Луиджи Манчинели“ 2016 година.

VIENNA MOZART ORCHESTRA ще излезе пред българската публика в пълния си състав, включващ 30 музиканти, селектирани от най-добрите оркестри в австрийската столица.  Те ще бъдат подкрепени от първокласни оперни певци от Виенската държавна опера, които изпълняват ариите в сопрано и баритон. Солисти: пиано, цигулка, флейта и други.

3

С над 2 милиона зрители по цял свят, VIENNA MOZART ORCHESTRA е доказано уникален по своята същност. Благодарение на дългогодишната си концертна дейност  (от създаването си през 1986 година до днес) оркестърът се отличава, като един от най-автентичните изпълнители на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт. Внимателно подбрана програма, богат звук, оригинални костюми и перуки, напълно пресъздават епохата и времето на един от най-великите композитори на всички времена.

В програмата на VIENNA MOZART ORCHESTRA са заложени, както класически практики на емблематични музикални академии от края на 18 век, така и добре известни арии, виртуозни солови изпълнения и неповторими дуети. Безусловно изборът на произведения създава усещане за автентичен концерт от епохата на Моцарт и потапяпубликата в магическото време на барокова Виена.

Билети за концерта на VIENNA MOZART ORCHESTRA могат да бъдат открити онлайн в мрежата на Ивентим на цени от 40 до 80 лв., както и ВИП на цена 100 лв (goo.gl/hNXh1T) , както и на място в Билетен център НДК (goo.gl/MXr8K0)

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)