Books

Даряват 600 книги на 25 библиотеки в Сливен

18 ноември 2016

С дарение от 600 книги ще бъдат обновени 25 читалищни библиотеки в региона на Сливен. Инициативата е на издателска къща „Хермес“ по случай 25-годишнината от създаването ѝ.

На организирано събитие в Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен на 18.11 (петък) от 11:30 ч. управителят на издателството Стойо Вартоломеев ще дари книги от български автори на стойност 6000 лева. Основен гост ще бъде писателят Владимир Зарев. Той ще представи последния си роман „Орлов мост“.

Сред дарените книги ще се откриват имената на Георги Божинов, Георги Мишев, Марко Ганчев, Иван Теофилов, Недялко Славов, Емил Андреев, Димо Райков и други. Включени са и издания за деца.

Като българско издателство сред основните цели на „Хермес“ е да предоставя възможности литературата да достига до повече читатели. За своята годишнина издателството се е заело да дарява книги от български автори в читалищни библиотеки в пет български региона, сред които са Велико Търново, Русе и Благоевград.

Друга скорошна кауза, която започна на 1-ви ноември, Денят на народните будители, е кампанията „Да дарим книга за читалището на село Мененкьово“ на центъра за социални дейности и култура In the Mood All Together. Целта на кампанията е възстановяването на част от библиотечния фонд на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1910” в село Мененкьово, област Пазарджик, община Белово. В края на месец юни 2016 г. в следствие на пожар голяма част от книгите бяха унищожени. На 20.11 (неделя) по време на флашмоб, организиран по случай Деня на доброто, ще могат да се оставят книги.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)