5171234

Момиче от Грузия спечели Детската Евровизия

21 ноември 2016

Десетгодишната грузинска певица Мариам Мамадашвили с композицията „Мзео” („Слънце”) стана победителка в неделния финал на Детската Евровизия в Малта.

5171235
Българското момиче Лидия Ганева, което представи България, се класира на девето място. Лидия се представи блестящо с песента си „Вълшебен ден“.

Детската Евровизия се проведе в Ла Валета, столицата на Малта.

Мамадашвили получи 239 точки, на второ място с 232 точки е дуетът Мери Варданян и Анахит Адамян от Армения, на трето място с 209 точки е младото италианско момиче Фиама Боча. Мамадашвили е родена в Тбилиси и пее от 4-годишна. Тя е възпитаничка на популярното тбилиско музикално студио „Бзикеби студио” и музикалното училище „Евгений Микеладзе” (клас по пиано). Мариам е победителка на редица конкурси в самата Грузия. От 2015 година живее в САЩ, където учи пеене, танци и актьорско майсторство в музикалното училище Broadway Method Academy. През последните месеци обаче момичето се е подготвяло в Грузия. Конкурсната си песен Мариам пише заедно с известния грузински композитор Георгий Кухианидзе. Това е трета победа за Грузия в детската Евровизия. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)