DSC_0022

A to JazZ отново ще омагьоса София! Очаквайте по In LIFE TV

06 юли 2018

Днес стартира поредното издание на превърналият се в празник за меломаните A to JazZ Festival, съобщиха организаторите. На 6, 7 и 8 юли Южният парк в София ще бъде мястото, на което всички любители на джаза ще могат да слушат една от най-добрите селекции на изпълнители до момента.

Първата фестивална вечер ще бъде открита с дебют на най-новата българска банда, създадена преди няколко месеца – Soleil, начело с певицата Милена Цанова. След тях на сцената ще се качат Лили Илиева и квартет „Минимум“, които ще представят първия си албум No Stars At All.
Glo Bal Kan ще представят програма в етно джаз стил и ще изсвирят авторски пиеси с образци от автентичния български, балкански и световен фолклор. Проектът е създаден по идея на кавалджията Недялко Недялков.
Вечерта в парка ще завърши с носителката на 5 награди „Грами“ Lalah Hathaway. За българската публика тя ще представи новия си албум Honestly.

Джаз певица Jazzmeia Horn

Джаз певица Jazzmeia Horn

В събота програмата ще започне с Божидар Trombobby Василев, а веднага след него на сцената ще се изявят триото Dock In Absolute от Люксембург и литовският секстет Dainius Pulauskas.

Акцентът на вечерта ще бъде сложен от джаз певицата Jazzmeia Horn и нюйоркския й квартет. Тя също ще представи новия си албум – A Social Call.

На последния ден публиката ще се срещне първо с българско-американската музикална група Тwo Cities One World, които ще представят авторска музика и песни с неравноделни ритми, но в модерна смесица от хип-хоп, джаз, соул и фюжън.
Младежкият джаз оркестър JM Jazz World Orchestra ще засвири след това. Програмата ще продължи с Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет, които ще представят музикалния спектакъл „Да хвърлим операта в джаза“.
Последният изпълнител на A to Jazz тази година, който ще закрие фестивалната програма, е певецът, спряган също и за съвременен виртуоз на Хамонд орган – Cory Henry & The Funk Apostles.

С Havana джем сешъни ще продължават и трите фестивални вечери с начало 23.00 ч. в клуб Caché.

И тази година организаторите правят музикалната работилница за деца A to JazZ KIDS. Образователната програма е начин за запознаване на най-малките с основните елементи на джаз музиката, представени чрез игри, приказки и истории.  Най-новото въведение в програмата на фестивала е с името A to JazZ TALKS и е предвидено за професионални дискусии и уъркшопове на теми, свързани с развитието на джаза и импровизационната музика в Европа и света.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)