862,487-5992ddc99ab04ac4891e2679dd799463-airberlin-920

Air Berlin се готви да съкрати 1400 свои служители

07 октомври 2017

Фалиралата авиокомпания „Еър Берлин“ (Air Berlin) се готви да съкрати 1400 свои служители, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на документи от профсъюза, според които наземният обслужващ персонал ще получи уведомление за уволнението си до края на октомври.

Още по темата: Air Berlin в предизвестен фалит

air-berlin

Междувременно онези служители на компанията, чиято работа е необходима за изпълнението на полетите, ще бъдат освободени от длъжност чак в края на февруари 2018 г. Намаляването на персонала ще засегне и административните длъжности. Припомняме, че в средата на август втората по големина авиокомпания в Германия „Еър Берлин” обяви началото на съдебно производство по несъстоятелност. Това решение бе взето, след като основният акционер – авиокомпанията „Етихад”, която притежава 29,21% от акциите – отказа да отпусне допълнителни средства за подпомагане на затъващия германски превозвач.

За да осигури работата на „Еър Берлин“ за празничния период, германското правителство склони да даде заем на авиопревозвача в размер на 150 млн. евро. Според изчисленията сумата е достатъчна за три месеца.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)