ALL WE NEED IS PLOVEDIV Vol.2

30 юни 2014

PLOVEDIV възниква през 2011, като проект, реализиран по „Отворена покана за проекти НОЩ“ на Фондация „Отворени изкуства“. Светлинният надпис-инсталация преобразява Пловдив за една нощ и едно от най-древно населяваните места в света се сдобива с нов символ, придаващ на града модерен и космополитен имидж. Творбата е идея на Симеон Тодоров и Милен Гелишев и е вдъхновена от виждането на съвременния човек за града, за комуникацията и креативните начини, по които може да брандираш мястото и емоциите си. PLOVEDIV се превръща за кратко време в разпознаваем символ.  Жителите на града и туристите го припознават като надпис-талисман, проектиращ симпатиите и любовта им към Пловдив. Последвалите проекти на PLOVEDIV, потвърждават значимостта и утвърждаването му като нов модерен символ на града. През 2012 се провеждат – стикер акцията по улица Отец Паисий PLOVEDIV HAIKU, изложбата ALL WE NEED IS PLOVEDIV в Artnewscafe. 2013 – Отново акция по ул. Отец Паисий  - INSTALOVE и участие с късометражен филм „Мечка“ по време на 9-тото издание на НОЩ на музеите и галериите. 2014 – изложба ALL WE NEED IS PLOVEDIV VOl.2 в Artnewscafe, която бе реализирана с подкрепата на фондация Арт.Е.

IMG_6321

ALL WE NEED IS PLOVEDIV изследва доколко сме свързани/влюбени с дадено място. Доколко то ни липсва, когато сме далеч от него. Доколко искаме да го споделим с останалия свят. Случвало ли ви се е да попаднете на място, за което после да кажете „оставих част от себе си там, някой ден искам да се върна пак“? Пловдив е точно такова място, което предполага усещането за подобно чувство.

IMG_6326

Изложбата представя следващ етап от развитието на проекта ALL WE NEED IS PLOVEDIV. През юли 2012, по време на първата изложба под същия надслов бяха създадени, така наречените човече-контакти, превърнали се впоследствие в любим символ на посетителите на artnewscafe. Тогава бяха представени за първи път и тениските с едноименното послание.

IMG_6327

Две години по-късно любимата тениска е обиколила половината свят и посланието й продължава да се носи от град на град, от държава в държава и от континент на континент. Настоящата изложба, кръстена Vol.2 като естествено продължение на първата се състои от 34 фотографии в различни размери. Локациите са от Европа – Белгия, България, Чехия, Полша, Украйна, Франция, Италия, Испания, Португалия, Германия, Румъния, Обединеното кралство, Холандия; Северна Америка – Ню Йорк, Чикаго, Индиана, Форт Лаудърдейл, Монреал, Ванкувър; Южна Америка – Бразилия, Аржентина, Перу, Мексико, Колумбия; Индия – Агра; Азия – Филипини; Южна Африка – Кейптаун. На снимките са заснети 15 българи, живеещи извън пределите на страната и 18 чужденци или посетили ,или по някакъв начин, свързани с Пловдив.

IMG_6330

Изложбата ще бъде съпътствана от няколко нови изненади, специално подготвени за събитието. Ръчно правени порцеланови чаши с изобразени човече-контактите на тях, два вида магнити за хладилник и нова тениска в черен цвят. Тук трябва да се отбележи важността на ръчното изработване на тези сувенири. Те се правят в България, а не в Китай и са в ограничени серии предвид спецификата на изработката им. Това нещо не подлежи на компромис от страна на автора Милен Гелишев.

За още новини от света на изкуството посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

снимки: Личен архив и In Life

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)