hands-on-photos-heres-a-close-look-at-the-iphone-6-and-iphone-6-plus

Apple представи официално iPhone 6 и iPhone 6 Plus

10 септември 2014

Най-очакваните смартфони на годината, така спокойно можем да наречем двете нови устройства на Apple. След месеци на слухове и догадки, американската компания представи официално своите iPhone 6 и iPhone 6 Plus.

Устройствата разполагат съответно с 4.7-инчов  и 5.5-инчов  дисплеи, като този на iPhone 6 има резолюция от 1334х750 пиксела, а екранът на iPhone 6 Plus 1920х1080 пиксела. Благодарение на размерите на екраните и резолюцията, това са първите смартфони, които ще могат да показват начален екран в пейзажен режим.
Смартфоните се отличават с типичния за Apple uni-body дизайн(изработени са от едно цяло парче алуминий) и имат вграден NFC чип, чрез който ще могат да се използват вместо кредитна или дебитна карта.

Apple представи официално iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Apple представи официално iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Камерата на iPhone 6 и iPhone 6 Plus отново е с 8-мегапикселов  iSight сензор, но този път разполага с отделен процесор. iPhone 6 разполага с дигитален стабилизатор на изображението, докато при iPhone 6 Plus присъства и оптична стабилизация. Предната камера на устройствата също е подобрена, като сензора й пропуска до 81% повече светлина при снимане. И двата модела ще използват новия процесор на Apple – A8, благодарение на който ще могат да работят при максимално натоварване без да се загряват твърде много.

iPhone 6 може да издържи до 14 в режим на разговори, а iPhone 6 Plus – 24 часа разговори с едно зареждане. Продажбите на новите смартфони ще започнат на 19-ти септември, като феновете ще имат възможност за предварителни поръчки от 12-ти септември.

 

текст: Елена Михайлова
снимка: businessinsider.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)