Apple

Apple ще загубят милиарди заради скандала със стария iPhone

04 януари 2018

Решението на корпорацията Apple да понижи цената на заменните батерии на старите модели iPhone до 29 долара (вместо 79) ще донесе на компанията загуби в размери на милиарди долари. До този извод стигнаха анализаторите от банката Barclays, пише Business Insider.

По-рано бе съобщено, че  Apple предприемат тази стъпка на фона на скандала около нарочното забавяне работата на старите модели смартфони, в полза на по-продължителна работа на батерията.

Както отбелязват анализаторите, съгласно тяхното прочуване, износването на акумулатора е една от основните причини за закупуването на нов iPhone. Сега, когато замяната на батерия ще струва по-евтино и старите модели ще работят добре по-дълго време, експертите прогнозират, че през 2018 г. продажбите на iPhone, могат да намалеят с 16 милиона бройки.

Макар това да е добър пиар ход за Apple, струва ни се, че той може да се отрази негативно на продажбите на iPhone, тъй като много хора ще предпочетат да сменят батерия, вместо да си купят ново устройство“, – пишат експертите.

По-рано компанията Apple публикува извинение за умишленото забавяне работата на старите модели iPhone.

РИА Новости

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)