apple pay

Apple Pay вече и в България

30 юни 2019

От няколко дни притежателите на карти в България ще могат да използват Apple Pay, благодарение на разрастването на услугата в 16 европейски държави. Apple Pay внася промяна в изживяването, което изпитват потребителите по време на плащане, осигурявайки им лесни, защитени и конфиденциални транзакции.

Пусната на пазара за първи път с Revolut, услугата за iPhone, Apple Watch, iPad и Mac позволява на потребителите да правят бързи и удобни покупки в магазини, през приложения и уебсайтове, като използва безконтактната технология и токенизацията на Visa.

Apple Pay работи със същите безконтактни терминали, извършващи плащанията чрез едно докосване, които потребителите вече използват със своите дебитни или кредитни карти. Над 75% от ПОС терминалите в България в момента приемат безконтактни плащания. До 2020 г. всички ПОС терминали ще извършват безконтактни плащания.

„Независимо каква форма ще избере да използва потребителят, Visa продължава да осигурява най-лесния и най-защитен начин на плащане. Въвеждането на Apple Pay в България заедно с технологията на Visa за токенизация, ще преобразят начина, по който българските потребители плащат – заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

„С Apple Pay и надеждността на услугата Visa Token хората ще могат да плащат със своите iPhone и Apple Watch по същия начин, по който го правят с дебитната или кредитната си карта, без да излагат на риск данните от сметката си и ще се радват дори на още по-голямо удобство и сигурност.“

apple pay

Сигурността и конфиденциалността на информацията са в основата на Apple Pay. Когато се използва дебитна или кредитна карта с Apple Pay, информацията от картата не се съхранява върху устройството или върху сървърите на Apple. Вместо това, Visa Token Service прави съответствие между т. Нар. Токен /динамичен код/ и номера на картата.

Технологията на Visa за токенизация прави електронните и плащанията чрез мобилни устройства защитени и лесни, като замества сметките на потребителя с уникален цифров идентификатор или „токен“, използван единствено от конкретното устройство. Информацията за сметката и картата никога не се споделя, което осигурява допълнителна защита на дигиталните плащания.

Ако устройството iPhone бъде откраднато, дигиталният номер на сметката (токенът) може незабавно да бъде деактивиран от финансовата институция. Не е необходимо регистрираните карти Visa да бъдат блокирани или заменяни. Потребителите, които използват своите карти Visa с услугата Apple Pay, ще получат същите ползи, които имат в момента със своите дебитни и кредитни карти, включително защита от измама при неоторизирани покупки, както и широко приемане на картите в чужбина.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)