Audi и Airbus показаха бъдещето на транспорта (видео)

12 март 2018

88-то автомобилно изложение в Женева вече се движи с пълна сила и през следващите 10 дни ще станем свидетели на най-новите и футуристични идеи и концепции в транспортната индустрия. Но един от най-горещите модели на тазгодишния форум безспорно е колаборацията между Audi и Airbus, а именно Pop.Up Next хибридът, който изглежда като изрезка от вестник от бъдещето.

03-italdesign-audi-airbus-pop-up-next-geneva-1

Pop.Up Next е микс между гения на Audi в автомобилното производство и усилията на Airbus да създадат работещ, смислен и функционален дрон за градска мобилност.

pop-up-next-19
Автомобилният модул представлява миниатюрно купе за двама, захранвано изцяло от електричество и направено за напълно автономно шофиране. В него е поместен и 49-инчов дисплей, сензори за лицево разпознаване и следене на движенията на ръцете, а контролът се извършва почти изцяло чрез гласови команди.

pop-up-next-16

Дроновата част, която е дело на Airbus, се свързва с купето посредством тавана, а идеята му е да представлява удобно решение за увеличаващия се трафик в големите градове по света.

pop-up-next-17

Pop.Up Next, разбира се, е концептуално творение, което определено не означава, че ще остане такова. Това все пак е вторият подобен продукт на Airbus, а присъединяването на Audi към доусъвършенстването му означава единствено, че проектът се развива и има голям шанс да се превърне в реалност. /dnesplus.bg

снимки: newatlas.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)