Balkan Fashion Week 2018 Cover

Balkan Fashion Week се завръща с ново издание

21 юни 2018

Световни знаменитости и нашумели дизайнери гостуват на BalkanFashionWeek2018 #MetropolitanEdition

 

Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition се завръща с ново издание от 25 до 28 юни. В крак с последните модни тенденции престижното модно събитие ще се състои на едни от най-красивите и впечатляващи локации на открито, в сърцето на нашата столица. Събитието е част и от културната програма на международния дигитален фестивал Webit.FestivalEurope 2018 и се организира с подкрепата на Столична Община.

И тази година основната цел на  Balkan Fashion Week ще бъде да обединява и мотивира талантливи дизайнери от Балканите и Източна Европа, като подпомага развитието им и навлизането им на по-големите модни сцени и пазари.

Седмицата се открива с модни дефилета на 25 юни – пред НДК, където старт на вечерта ще даде дизайнерката Албена Александрова. На 26 юни предстоят ревюта в „Ларгото“, на 27 юни локацията ще е Градинката на “Централна баня”, а началният час на ревютата е 19.00 ч. На 28 юни – Литературен клуб “Перото”в НДК  ще е домакин на инициативата Fashion Talk Day, в рамките на която  Balkan Fashion Week  организира – лекции, уъркшопи и нетуъркинг за модни дизайнери и студенти.

 Luca_Imbimbo_BritishVOGUE

Програмата на балканската модна седмица включва и дефилета на студенти по Мода от НБУ, НХА  и IED Milan.  А на 29 юни ще бъде заснета и ексклузивната кампания на BFW 2018 с избрани дрехи от най-добрите участващи дизайнери.

Водещ на модните вечери ще е младият и талантлив актьор от Сатиричния театър Боян Арсов.

И тази година  събитието ще бъде посетено от интересни международни гости и лектори, които са доказани професионалисти в сферата на модата в световен мащаб, както и многобройна локална публика. Сред тях изпъкват имената на: Константино Росели от Атина, гръцката дизайнерка и стилистка Джой Кументаку, Мира Постолаче от Милано, италианеца Рикардо Терзо, добре познат от работата си като стилист, бранд консултант и автор на VOGUE, световно известната френска журналистка Ева Буйон , Андреа Поци от Милано, която е маркетинг директор на IED Milan – един от най-престижните университети за дизайн, румънската звезда Корнел Крисан, която води едно от най-популярните предавания за лайфстайл по румънски тв канал и много други.

Сред звездните гости е и бившата гримьорката на Донатела Версаче и бюти директор на Нюйоркската седмица на модата за 2016г. и 2017 г. Валерия Орландо. Тя заедно с екип от 12 души ще се грижи за грима и косата на моделите, които ще дефилират на Balkan Fashion Week 2018 #MetropolitanEdition.

За изданието през юни в София специално пристигасъздателя и директор на FashionFilmFestIstanbulТуна Йълмаз, който ще води лекция в инициативата Fashion Talk Day. Той ще разкаже за престижният моден форум, който вече трета поред година се провежда в Истанбул и е домакин на селекция от световни творби свързани с модния бранш, лекции, майсторски класове,  семинари и международни конкурси. Покана за гостуване в България е потвърдил и световноизвестния стилист и журналист Лука Имбимбо, който е работил като арт директор в престижната миланска агенция „Аура“.

 Luca_Imbimbo

Партньори на събитието тази година са: Столична Община, Webit.FestivalEurope 2018, НДК, НБУ, НХА, IED MIlan, хотел Триада, Manifesto Creativo, Weird Authentic People, Clinica Liberty, Stephan, VOR professional make up, IVET Fashion, The Secret Code of Fashion и MAD MOOD Milan и други.

                                                                                                 

Международни медийни партньори на BknFW 2018  са едни от най-елитните модни медии – VOGUE Talents (Италия), Elle Magazine (Италия), Pairs Paris (Франция), Schön Magazine (Италия), Fucking Young Magazine (Испания) и други.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)