IMG_8878

Balkan Fashion Week 2018 #metropolitanedition започна

26 юни 2018

Големият ден дойде – Balkan Fashion Week 2018 #metropolitanedition започна!

Вече традиционно модната седмица бе открита от шармантната и прекрасна Албена Александрова с нейния нов бранд за ексклузивни аксесоари Cafe Society by Albena ALEXANDER.

IMG_8776

Първият ден бе посветен на  най-перспективните български модни таланти. Пред Националния дворец на културата завършилите студенти на Нов български университет сътвориха една специална вечер, посветена на Нейно Величество Модата.

Под мотото „Ние сме облечени в култура“ завършилите бакалаври представиха пет дипломни колекции, които се отличаваха с впечатляващи концепции, съвременна визия и майсторство на изпълнението. We Wear Culture разкрива различни гледни точки на глобалния свят в днешно време – бум на информационните технологии и в същото време хора, разкъсвани от страховете на различията.

Младите дизайнери са вдъхновени от историческите събития и техните дълготрайни последствия, от културата и естетиката на различните етноси, от метаморфозата на обществото. Чрез работата си студентите от НБУ задават въпроси за бъдещето на модата, отговорността на индустрията и възможностите за устойчиви практики в модното проектиране.

IMG_8810

IMG_8824

IMG_8868

На 25 юни видяхме колекцията ‘BARCODE’ на Кристина Колодеева, ‘Re-Evolution’ на Моника Димитрова, „‘Thalassic’ на Мира Николова, ‘unAltered’ на Христина Драганова и „Полихромната“ колекция на Цветина Йотова от бакалавърската програма „Мода“, както и колекциите на:

Yunver Kyose – Turn Off

Адриан Михайлов и Анита Петрова – TITANIUM & THE GRAFIC REBEL

Мартина Бонева и Христина Чекова – They ARE

Глория Димитрова и Катя Генчева – PROVOCATIVE  &  Kind of Gorgeous: Le FREAK

IMG_8990

IMG_9071

IMG_9112

IMG_9120

IMG_9137

Финалът на вечерта бе за цветните и фриволни вдъхновения на Lilian Edwards.

IMG_9149

IMG_9176

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)