Bentley XP100 GT

Bentley представи колата на бъдещето! XP 100 GT ще ви смае с лукс и екстри

03 август 2019

Макар и бранд, познат най-вече с традициите си, Bentley реши да изненада почитателите си и да погледне към бъдещето с една по-различна концепция от предходните. По случай 100-годишния си юбилей, марката пуска на пазара нов прототип на XP 100 GT, разкриващ визията й за предстоящите години.

Bentley XP100 GT

Е, ако сте очаквали обаче, че Bentley ще изневери на лукса, далеч сте от истината. XP 100 GT внушава лукс и отвътре, и отвън. Изработката от въглеродни нишки и алуминий прави колата да изглежда сякаш излязла от страниците на комикс за Батман.

Bentley XP100 GT
Интериорът прилича на кабината на космически кораб и луксозното бюро на някой английски лорд. Таблото е изработено от редки старинни материали и купето дори е ароматизирано. Колата е електрическа, с невероятния пробег от над 700 км с едно зареждане. Bentley твърди, че батерията на XP 100 GT може да се зареди от 0 до 80 процента само за 15 минути.

Bentley XP100 GT

Най-впечатляващото нещо при Bentley XP 100 GT обаче е вграденият изкуствен интелект, който се грижи за вашите нужди на път, разкриват от HiComm. Събирайки биометрична информация, той активира различни режими на удобство, отваря панорамния покрив или пък активира филтри на стъклата за повече лично пространство. Софтуерът дори може да управлява колата сам, докато вие подремвате на задните седалки.

Bentley XP100 GT

Както при всички концептуални коли, Bentley XP 100 GT засега е просто една прогноза за бъдещето, но ако влезе в продажба – дори с по-малък пробег и автономност, – това пак е един страхотен дизайн, който ще направи потенциалните купувачи щастливи.

Bentley XP100 GT

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)