BlackBerry

BlackBerry разработва самоунищожаващ се телефон

24 декември 2014

Убедени сме, че си спомняте филмите за Джеймс Бонд и Мисията невъзможна, където агентите получават тайните си мисии с помощта на устройства, които след това се самоунищожават. Какво бихте казали обаче, ако такова устройство е достъпно на масовия пазар. По всичко изглежда, че от BlackBerry са решили да се откроят от конкурентите си по един наистина оригинален начин – разработвайки бизнес смартфон, който може да се самоунищожава.

BlackBerry разработва самоунищожаващ се телефон

BlackBerry разработва самоунищожаващ се телефон

Директорът на компанията Джон Чен заяви, че BlackBerry си партнира с Boeing по създаването на смартфон с Android с много висока сигурност. Устройството носи името Boeing Black и може да се самоунищожи, ако бъде направен опит за нерегламентиран достъп – като под самоунищожение разбираме изтриване на всички данни и това, че телефонът спира да функционира напълно.

Смартфонът ще може да криптира и гласови обаждания, което ни кара да се замислим колко подходящ ще бъде за важни правителствени разговори или бизнес сделки. Устройството ще работи с 2 SIM карти и ще има заден панел за добавяне на биометрични скенери и сателитни приемно-предавателни устройства. Истински телефон за тайни агенти!

 

текст: Елена Михайлова
снимки: businessinsider.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)