brainternet

Brainternet: Интернет вече има директна връзка с човешкия мозък!

21 септември 2017

Учените от университета Витватерсранд (University of the Witwatersrand) в Йоханесбург проведоха нов експеримент за включване на човешки мозък директно към Глобалната мрежа.

Учените заявиха, че съединяването на човешкия мозък директно с интернет е извършено за пръв път в историята. Проектът се нарича Brainternet и натрупаните данни по време на неговото провеждане ще бъдат използвани за създаването на интерфейси от ново поколение.

Снимка: Spino News

Снимка: Spino News

Специалистите са използвали специалния осцилограф Emotiv, който регистрира сигналите, генерирани от човешкия мозък. Тези сигнали се предават към евтин бюджетен компютър, базиран на Raspberry Pi, който в реално време ги преобразува в данни, стриймвани към отворен за всички уеб-сайт, и в който всеки желаещ може да наблюдава резултатите от експеримента.

Ръководителят на проекта Адам Пантанович (Adam Pantanowitz) отбеляза, че това е нова граница в разработването на нови системи за взаимодействие между компютъра и човешкия мозък.

“И до днешен ден ние не знаем с подробности, по какъв начин човешкият мозък обработва информацията. Brainternet ще улесни разбирането на начина на работа на човешкия мозък, като непрекъснато ще извършва мониторинг на неговата активност, предоставяйки на учените интерактивен метод за достъп към натрупаната по този начин информация“/Kaldata.com.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)