police paris saint denis

Breaking News: Лидерът на терористите в Париж е убит!

19 ноември 2015

Главната цел на мащабната полицейска операция в парижкото предградие Сен Дени, 27-годишният Абделхамид Абауд, по прякор Белгиеца, е убит. Той е считан за мозъка на терористичните атаки от петък, 13 ноември, при които загинаха над 129 човека. Както е известно, при полицейската акция седем души бяха арестувани, а двама бяха намерени мъртви.

Това се случи, след като жена-камикадзе се самовзриви, разрушавайки по този начин сградата, в която се криеха заподозрените, а именно по време на експлозията Белгиеца е загубил живота си.  Иначе прокурорът на Париж Франсоа Молен, който ръководи разследването на петъчните атентати, разкри, че полицията е започнала призори операцията в Сен Дени след получена информация, че самият Абауд може би се намира в апартамент в центъра на това парижко предградие. Според него сведенията са получени от подслушани телефонни разговори, от наблюдение и от показания на свидетели.

FranceParisAttacks-05833

Абауд привлече вниманието на белгийските вестници в началото на 2014 г., когато отведе в Сирия малкия си брат Юнус, който тогава е на 13 години. Тогава медиите нарекоха момчето най-младият джихадист в света, а близките на Абауд го обвиниха, че е отвлякъл детето. На 20 юли тази година Абауд беше осъден в Брюксел задочно на 20 години затвор в процес за мрежа за набиране на белгийски джихадисти за Сирия.

Снимка: Business Insider

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)