1538891299-02-1

Bufori – чували ли сте за този автомобил?

12 октомври 2018

Твърде вероятно е да не сте чували тази марка автомобили.  Но тя е екстравагантна и ако сте милионер и ви е омръзнало от Мерцедес или Бентли – можете спокойно да се насочите към нея. Уникалността и възитителните погледи са ви гаранирани. Компанията произвежда суперлуксозни и скъпи коли в стил от 40-те години на миналия век.

Имате пари, но вие е писнало от Mercedes и Bentley? Изберете Bufori!

Всъщност, това е една от тези компании, които отдавна трябваше да изчезнат. Тя се е специализирала в производството на съвременни луксозни автомоили, които изглеждат като машини от 30-те и 40-те години на миналия век. Bufori обаче все още оцелява и предлага коли за богати клиенти.

Вижте още: Uber показа своята концепция за летящ автомобил (видео)

Фирмата е от Малайзия, като разполага със завод, произвеждащ до 300 автомобила годишно. Нейните клиенти са от Китай и Близкия Изток, а в останалите части от света за нея не се знае почти нищо. Самото име на компанията е абревиатура: B – Beautiful (красив), U – Unique (уникален), F – Fantastic (фантастичен), O – Original (оригинален), R – Romantic (романтичен), I – Irresistible (непреодолим).

Имате пари, но вие е писнало от Mercedes и Bentley? Изберете Bufori!

Компанията е създадена през 1986 г. Марката залага много на дизайна, който изглежда необичайно и именно това е целта му. Пълноразмерният Bufori Geneva, например, има отварящи се едни срещу други врати и масивни широки криле. Салонът на тези коли е удивителен – сензорни екрани, кафе-машина, сервиз за чай, хладилник. Багажникът също е със специална конструкция, но най-важното е под капака. Там е поставен 6,1-литров V8 Hemi, чиято цел явно е да покаже, че тази кола освен всичко друго е и много мощна. Освен това е и доста скъпа. Моделите на Bufori стартират от 150 000 щатски долара, но при някои цената скача близо 3 пъти. За тези пари можете да станете собственик на Mercedes-Benz G-Class, при това в топ-изпълнение. Но пък рискувате вашият съсед да си купи същия автомобил. Ако минете на Bufori, това почти сигурно няма как да стане.

Снимки: Bufori
AutoMedia.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)