z4olkd20160217140441

Chanel установява глобалния си офис в Лондон

15 септември 2018

Производителят на луксозни стоки Chanel съобщи, че е избрал да установи глобалния си офис във Великобритания, съобщава ВВС. За първи път в 110-годишната си история марката събира по-голямата част от глобалния си бизнес  под един покрив.
Chanel, която е известна с костюмите си от туид, ръчните си чанти и парфюмите си, реализира глобални продажби за над 7 млрд. паунда (7,8 млрд. евро) миналата година и има над 20 хил. служители. Брандът разполага с над 30 млн. последователи в Instagram.

 w990-4-880x606

Още по темата: Chanel ще покаже колекция в Ню Йорк

 

Chanel съобщи пред ВВС, че „иска да опрости структурата на бизнеса си и Лондон е най-подходящото място за това за една международна компания“. „Лондон е най-централното място за нашите пазари, говори се английски език и има силни стандарти за корпоративно упавление с регулаторните и правните си изисквания“, допълва модната марка.

Решението означава, че Chanel избира Лондон за база на глобалния си екип пред други локации като Ню Йорк или дори творческия й хъб Париж. Модната марка, чиято малка черна рокля се превърна в символ на парижкото й наследство, ще запази главния си дизайнер Карл Лагерфелд и екипа си във френската столица.

Причините за решението на Chanel са сходни с тези на банките и промишлените производители, които през годините избраха да преместят дейността си във Великобритания. Новината идва на фона на притесненията на много компании заради несигурността около Brexit и бъдещите търговски споразумения и тяхното влияние върху инвестициите и работните места.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)