item_ccc1

Charlie Hebdo: Те имат оръжие, ние имаме шампанско!

18 ноември 2015

Френският сатиричен вестник „Шарли Ебдо” отново скандализира обществеността след като пусна карикатура, свързана с атентатите в Париж. Трагичните събития в Париж потресоха целия свят. По време на атентатите загинаха над 130 души и други 350 бяха ранени. Това е вторият пореден терористичен акт след януарските атаки, които бяха насочени именно срещу сатиричния вестник. Както Елена Йончева се изрази, „за съжаление атентатът към Шарли Ебдо беше само една репетиция!“. Издателството, което загуби най-ценните си хора, не мълчи и днес!
На картината е нарисуван мъж, който пие от високо вдигната чаша, а течността се излива от дупки куршуми по тялото му. Цитатът под снимката гласи – „Те имат оръжия, а ние имаме шампанско“.

Charlie Hebdo: Те имат оръжие, ние имаме шампанско!

Charlie Hebdo: Те имат оръжие, ние имаме шампанско!

В друга карикатура сатириците са написали посланието: „Приятели от целия свят, благодарим ви за #prayforParis, но на нас не ни е нужна религия! Нашата вяра е в музиката, живота, целувките, шампанското и щастието! Защото „Париж е живот“)“.

hebdo

Изданието публикува и декларация, в която осъжда кървавите терористични нападения още на 14 ноември. В нея пише, че екипът на Charlie Hebdo изразява възмущението си и споделя мъката на близките на жертвите на терористичните нападения в Париж.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)