Chatsworth English Speaking School – английски остров в центъра на София

10 април 2018

Знаете ли какво е Chatsworth? Емблематична сграда в Англия, символизираща всичко типично от британската култура и в същото време игра на думи, която означава „струва си да говориш“. Именно затова Мариета Георгиева – основател на Chatsworth English Speaking School избира това име за училище, което изобщо не прилича на училище. Поне в традиционния смисъл на думата. Красивата, светла и цветна атмосфера има за цел да ви отпусне и в същото време вдъхнови за потапяне в света на английския език и култура.

Chatsworth English School

От влизането през вратата няма друг възможен език за общуване, но пък е толкова лесно именно това да се случи. Двамата преподаватели са native speakers – Джон и Стюард. Като автентични носители на езика те изключително изобретателни в това да ви помогнат да се потопите в него. Важното е да започнеш да чуваш и след това да проговориш. Няма друг начин да преминеш прословутата „бариера“ на говоренето, освен практика, практика, практика.

Chatsworth English School

Както казва Джон: „За да изучаваш който и да е нов език е комбинация от ангажиране на мозъка, включване на някои основни правила и всичко останало е моторна реакция. Когато се учиш да свириш на инструмент, ти практикуваш, за да станеш по-добър. Така че единствения начин да учиш език е да практикуваш, да бъдеш коригиран и да продължаваш да го използваш колкото е възможно по-често, така че използването на езика да стане толкова естествено за теб, колкото и майчиния език.“

Chatsworth English School

Стюард допълва, че това не е традиционно училище, защото имаш свободата на използваш различни средства, за да достигнеш до пълния потенциал на учениците, независимо на каква възраст са, и да постигнеш страхотни резултати. Темите са много, музика, филми, наука, дори гаджета. Повечето хора усвояват езика през своите страсти и интереси и тук те са свободни да общуват по тях с преподавателите си. Пише се по масите, играе се, разбира се – и граматика има. Но тя никога не е била толкова интересна.

Chatsworth English School

Възпитаниците в Chatsworth English Speaking School имат възможност да избират времето за своите уроци гъвкаво, според своята програма. Споделят, че часовете прекарани там са споделено удоволствие от общуването на английски. Най-голямото удоволствие за екипа на училището е да виждат щастливите лица на възпитаниците си, когато си тръгват и бързат за следващите си занимания с усмивка и нетърпение. Chatsworth English Speaking School е истински английски остров в сърцето на София.

www.chatsworthschool.com
Адрес: ул. Генерал Гурко 62
За контакти: +359877 088 988

Репортер: Ива Дойчинова
Оператор: Иван Цвятков
Фотограф: Михаела Борисова
Постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)