Снимка: Visitpolovdiv.com

CNN включи Пловдив сред задължителните градове за посещение през 2019 г.

05 януари 2019

Един от най-красивите български градове бе признат и от американските медии. Най-голямата телевизия зад Океана – CNN постави родния Пловдив сред 19-те най-добри места за посещание през 2019 година.

В класацията за пътешествия са още Крайстчърч (Нова Зеландия), Египет, Фукуока (Япония), Гана, Гранд Каньон в Щатите, Хаваите, Яфа (Израел), Керала (Индия), Лихтенщайн, Лима (Перу), Ню Йорк, Оаксака (Мексико), Оман и Ваймар (Германия).

Снимка: Visitpolovdiv.com

Снимка: Visitpolovdiv.com

„Известен с руините от римската епоха, Пловдив навремето е бил владян от гърци и османци. На кръстопътя между Изтока и Запада тук се смесват културни влияния, открояващи се в забележителности като 600-годишната Джумая Джамия, Османската Чифте Баня от 16 век, в която днес се изложени експонати на модерното изкуство.

През летните месеци калдъръмените улици на Пловдив се превръщат в оживена фестивална сцена. През юни и юли фестивалът Opera Open е в разгара си и посетителите могат да хванат дори оперните спектакли в невероятния Античен театър в града“, посочва CNN.

Снимка: Никола Зафиров

Снимка: Никола Зафиров

Телевизията препоръчва на посетителите и да не пропускат Римския стадион, построен в чест на император Адриан и Форума, където някога е бил разположен административният център на Пловдив. Най-забележителн от древните реликви пък бил именно Античният театър, възстановен в средата на 20 век.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)