Daimler достави първите си електрически камиони в Европа (видео)

20 декември 2017

Немският автомобилен производител Daimler предаде първите си изцяло електрически камиони на компании-купувачи от Европа. Сред първите клиенти на лекотоварния камион на Daimler Fuso eCanter е логистичната компания DHL, която заяви, че ще използва шестте си превозни средства, за да доставя пратки из вътрешната част на Берлин. Ключовете за осем други камиона eCanter бяха предадени на клиентите – германските логистични и транспортни фирми DB Schenker, Rhenus и Dachser.

“С Fuso eCanter нашите клиенти сега работят не само тихо и без излъчване на емисии на CO2, но също така и пестят пари за оперативните разходи”, заяви Марк Лислосела, ръководител на Daimler Trucks Asia. “Това е бъдещето на градския дистрибуционен транспорт”.

С товароносимост от 4,5 тона, eCanter е оборудван с шест батерии и има пробег от 100 километра, казва компанията-майка на Mercedes Benz.

Логистичният гигант UPS пусна камиони eCanter в САЩ, а в Япония веригата Seven-Eleven и фирмата Yamato Transport ще пуснат скоро по 25 камиона от модела, според Daimler.

maxresdefault

Сред първите клиенти на лекотоварния камион на Daimler Fuso eCanter е логистичната компания DHL

Мащабното производство на изцяло електрическия камион с нулеви емисии ще започне през 2019 г.

Daimler не разкри цената на eCanter, но каза, че камионът гарантира „спестявания до 1000 евро на 10 000 километра – от оперативните разходи” в сравнение с конвенционалните камиони. Моделът, предназначени за европейски и американски клиенти, ще бъдат произвеждани в Трамагал, Португалия.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)