Despacito по Сибирски: адаптираха хита за балалайка (видео)

22 ноември 2017

Сибирски музиканти записаха своя версия на най-популярната в света песен – хиът на пуерториканския изпълнител Луис Фонси Despacito. От началото на януари на 2017, клипът е събрал в YouTube повече от четири милиарда гледания, поставяйки абсолютен рекорд.

Despasito

Вместо горещи латиноамерикански танци в руския клип възпитаниците на Новосибирската консерватория – Павел Михайловски, Кирил Мелентиев и Василий Юрченко – показват „суровият сибирски климат„. Своя кавър те са заснели в заснежена брезова гора. В клипа музикантите са облечени в топли якета с кожени яки и подобаващи шапки. Само за два дена видеото е гледано повече от 18 хиляди пъти.

Изпълнителите са използвали традиционни народни инструменти: балалайка- контрабас, лъжици, тъпанче, акордеон и жалейка (духов инструпент от типа на дървена пищялка). На финала на клипа се появява надписа „This is Siberia“ – „Това е Сибир“. Младежите признават, че не са очаквали такава реакция, тъй като в началото са снимали клипа на шега, надявайки се с него да попаднат в ефира на вечерната развлекателна програма „Вечерний Ургант“. / РиаНовости

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)