bats-3495805_960_720

Disney помага за опазването на прилепите в България

08 февруари 2019

Фондация „Наука за природата“ (ФНП) наскоро получи финансова подкрепа от Консервационния фонд на Disney (the Disney Conservation Fund)* за работата си по опазване на 9 вида прилепи в риск в Източните Родопи, информира Actualno.com. Фондацията е първата българска организация, която получава безвъзмездна помощ от фонда на Disney. Прилепните популации в България са под заплаха от загуба на местообитанията си и безпокойство, причинено от миннодобивна и други дейности. Екипът на ФНП извършва мониторинг на прилепните популации и дейности по подобряване на местообитанията за размножаване, хибернация, нощуване и хранене, координира събития и създава ресурси за повишаване на обществената осведоменост и ангажиране на местните общности в усилията по опазване на прилепите.

Финансовата помощ от Консервационния фонд на Disney дава възможност за подобряване опазването на прилепите в България. От Фондация „Наука за природата“ се надяват, че подкрепата от фонда ще вдъхнови много хора за каузата по опазване на дивата природа. Организациите, наскоро получили безвъзмездна помощ от фонда, са избрани на база усилията им по прилагане на цялостни програми за опазване на дивата природа, стабилизиране и увеличаване на популации на животни в риск и ангажиране на хората в опазването на застрашени екосистеми по света.

*Консервационен фонд на Disney (the Disney Conservation Fund) – от 1995 г. насам фондът подпомага усилията по света за спасяване на дивата природа с повече от 75 млн. долара, разпределени към различни неправителствени организации, вдъхновявайки разнообразни консервационни дейности.

Снимка: Pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)