Dolce, Dolce Vita! Parte 1 – Класациите…

30 декември 2015

Скъпи приятели,
днес сме се събрали всички ние, инлайфци, за да изпратим 2015 година, да си поговорим за нея и да отправим пожеланията си за идната 2016 година – за здраве, за благополучие, за добруване.
2015 година бе много важна за нас! In LIFE се роди! В средата на февруари създадохме първата по рода си он-лайн телевизия за вас! За да може всички вие, в глобалното пространство, без ограничение за територия, възраст или занимание да имате пъстър прочит на Представлението Живот, да вкусите неговите усещания, красота и емоции. И само положителни, защото нашето верую е в това да представяме позитивните, добрите, хубавите неща. Всички ние, все повече имаме нужда от красивата страна на живота, защото проблемите – всеки ги има и носи Кръста на решенията им. А хубавото, доброто, красивото ще спаси нас, ще спаси света!

Ето ни и нас – DOLCE VITA –  Великолепната Петорка: Деси Цонева, Пепа Попова, Ася Георгиева, Калина Станева и Главният – Марио Трифонов,  за да обобщим най-доброто от миналата 2015 година и ви представим нашия поглед и класации за най-интересното, вдъхновяващо и значимо, което се случи в последните 12 месеца. 

11295604_10153276967524250_6495376700388255397_n

Ще започнем с най-интересното от предаването ни  „В обектив@“ – предаването, която ни води към пъстрите събития на деня, най-атрактивните кътчета из България и света и ни запознава с нестандартните обичаи, запазили символиката на традициите и до днес. Едно своеобразно пътешествие из усещанията за живот, което излиза извън утъпканите пътеки. „В обектива“ – всичко онова, което прави живота ни по-цветен и вълнуващ, поднесено от нашите репортери Деси Цонева, Калина Станева, Пепа Попова и Деси Барбукова. В това миксирано редакторско предаване всеки един от нас ще разкаже за своето събитие, това, което отрази и със сигурност ще запомни от 2015 година. Разбира се, че се случиха много и значими събития, до които нашата камера не успя да се докосне, но ето, че ще си пожелаем през 2016 година да бъдем наистина навсякъде.

И така нашата класация В ОБЕКТИВА:

1. Първото място и безспорното лидерство е за Лайф Бал Виена 2015. Избираме го по много причини. Нашият екип бе единствената българска медия в австрийската столица и от малкото от Източна Европа, които го отразиха в най-големия му блясък. Ин лайф също е и  партньор на каузата LIFE BALL  за България.

DSC_0123

2.Скачаме от световната сцена в българските традиции и на второ място е оригиналният Фестивал на народните носии в Жеравна. In LIFE бе официалната медия на фестивала и го излъчи на живо от горите край Жеравна за всички вас. Красивата „мома Калина“, заедно с Пепа Попова и целият екип на In LIFE облекоха също народни носии и се присъединиха към невероятната феерия от цветове и настроение. Жеравна! Новата българска народна приказка!

3.Инициативата Манастирите на Краище – Новата Света гора, която не само се учреди, за да възроди културно-историческия туризъм на район Краище, където се оказа, че има над 28 манастира и църкви, а и успя да покаже, че Вярата е жива, откривайки само за година реновацията и възстановяването на 4 църковни храма.

4. И след като сме на тази регионална тематика и след като съвсем скоро Кукерите бяха обявени за част от Световното културно-историческо наследство, то непременно да кажем и за Сурвакарският фестивал в Земен, който излъчихме на ЖИВО за вас и който достойно се ситуира на 4 място в нашата класация. Малкото градче е едно от местата, където традициите на сурвакарството се пазят особено ревностно.

5. Да се върнем към забавлението и шоуто и 5 място в класацията ни -  атрактивното събитие Премиум рали. Със супер автомобили от  Марина Диневи започна тазгодишното „Премиум рали“, което приключи в София, пред хотел Маринела и събра феновете на високите скорости и мъжките изживявания. Рев на мотори, спортен хъс, високи скорости и разбира се – красиви момичета.

6. Мъже тичаха на токчета в една инициатива за 8 март е едно събитие, което особено харесахме и поставяме на достойно 6 място. На столичния булевард Витошка, студа не попречи на мъжете, да потичат на токчета в знак на уважение към дамите и в израз срещу насилието върху жени.

7. Особено мило ни е да представим събитието на 7 място и това е детският международен конкурс Prince & Princess of the World 2015. Красивите емоции, които децата могат да ни причинят са несравними. In LIFE бе Генерален медиен партньор на конкурса и с удоволствие отрази за вас детските усмивки!

8.През март в балната зала на хотел Кемпински Маринела се проведе годишната церемония по връчване на наградите VIP Business Awards 2015, с които заслужено бяха отличени най-значимите постижения в бизнеса у нас. Организатор на събитието бе ВИП Комюникейшън в лицето на журналистката и ПР Патриция Кирилова, а най-приятната част за нас бе Категория „Най-проспериращ иновативен бизнес“ в която с приза бе отличена най-позитивната интерактивна медия в България – In Life!

DSC_30488

9. Конкурсите Мис и Мистър Англия заемат 9 място в класацията ни. През август ние летяхме до Англия, по специална покана на нашия партньор и приятел – парти гуру-то на Великобритания Лиз Бруър, за да присъстваме на английското издание на конкурсите за красота. Истинско забавление, Джеймс Бонд стил и един наистина силен конкурс. Наташа Флеминг грабва короната при дамите, а Крис Брамел е най-красивият англичанин за 2015 година.

10. Едно събитие от края на годината фокусира вниманието ни със своята класа и представителност и достойно заема 10-то, но не и последно място в класацията ни  - CHRISTMAS SHOPPING ATELIER 2015. Луксозният консиерж и световна агенция за услуги от най-висок клас представи за първи път у нас един различен базар и показа, че лукса и добрия вкус определено имат почва у нас!

Ето, че след пъстрия обектив на In LIFE е време да се насочим и към Арт Сцената!
Арт сцен@ – изкуството, пречупено през погледа на зрителя, опитващ се да избяга от сивото ежедневие и да открие нови хоризонти. Музика, кино, театър и всичко, което се крие зад съвременните културни традиции. Качете се на сцената с нас и Калина Станева с най-актуалните и интригуващи събития от арт афиша в България и света и вижте ексклузивни интервюта с хората, които създават изкуството на 21 век. Популяризираме работата и постиженията на творци и хора на изкуството – писатели, художници, артисти, музиканти, певци и т.н. В Арт Сцен@ ще намерите прекрасни филми, както и информация за нови книги, музеи, галерии, театри, опери, балети, концерти, перформанси и др. Изкуството – Новата Религия на 21 век!

Ето каква е нашата класация за Топ артистичните събития на годината и какво се разигра на нашата Арт сцен@:

IMGP4847

1.Безспорното първо място е за световния форум Биенале Венеция. То си е извоювало определението Олимпиада по Изкуство. От 1895 г. до сега, Венеция е домакин на един от най-важните съвременни художествени форуми в света. В продължение на шест месеца – от май до октомври, всеки един гост в Кралицата на Адриатика, може да види последните тенденции в  Изкуството, при това представени по уникален начин. Ние също потеглихме към Венеция и успяхме да ви представим с нашите филми най-значимото от форума.

2.Турнето на Ансамбъл Българе в Холандия заема второ място в нашата класация. Определено ансамбъла е най-голямата и динамична българска фолклорна формация, при това частна и неуморно продуцира събития, концерти, изяви, фестивали… Възхитителната енергия на неговия създател и вдъхновител Христо Димитров трудно се описва. Тази година, обаче те направиха и първото най-голямо турне на български фолклорен ансамбъл извън България, след промените у нас от 1989 година. Трупата бе в Холандия през ноември, а ние, In LIFE, бяхме Генерален медиен партньор на турнето и прекарахме едни прекрасни дни в Холандия, по стъпките на Българе.

3. Третата позиция в класацията на нашата Aрт сцен@ заема едно събитие, превърнало се в традиция, което погали ушите на меломаните - A to Jazz festival. Световно известните джаз изпълнители, които направиха перформънс тази година на A to Jazz festival са Roy Hargrove quintet, Kenny Garrett quintet и големият Jose James както и българските джаз музиканти Христо Йоцов, Дърти Пърчис, Белослава  и много други.

4. Концертът на българските Трима  Тенори е на четвърта позиция. На 24 септември в зала 1 на НДК те накараха публиката да затаи дъх и да настръхне от силата и красотата на гласовете им. Българските Трима Тенори за пореден път доказаха, че по нищо не отстъпват на светоизвестното трио. Концертът  на „Уникалните гласове“ представи официално новия им спектакъл „До Лос Анджелис и назад“, като негов режисьор е продуцентът на триото и на НФА „Българе“ Христо Димитров. Изпълненията на Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров бяха подкрепени и от 4 нежни сопрана и 4 цигулки. Диригент на симфоничния оркестър бе Страцимир Павлов.

5. Наградите за полет в изкуството Стоян Камбарев – едно събитие, което всяка година ни кара да се възхищаваме на младите таланти и ни дава възможността да ги поощрим в тяхното бъдеще и креативност. Отново на живо за всички вас, In LIFE излъчи церемонията по връчване на наградите.

6. Шесто място е за изложбата „Образ и подобиекато нищо подобно до сега, която се състоя на 26 септември 2015 в София.Изложбата включва 77 автопортрета от съвременни български художници, собственост на колекционера и меценат Николай Неделчев.

7. Йълдъз Ибрахимова и уникалният й джаз концерт в Зала България поставяме на седмо място.

8. Грандиозната изложба на Ставри Калинов в реновираната сграда на Централната баня, която събра целия художествен и артистичен елит на страната ни и за пореден път показа безграничното творчество на автора. Това е нашето осмо място в красацията на артистичните събития.

9. Изложбите и пъстрата творческа картина, която Изложбата към Зала България с коратор Цена Бояджиева ни поднася през цялата година, с особен акцент творбите на интересния Иван Яхнаджиев.

Но това е едва началото! Гледайте и втората ни част, в която ще ви представим нашите класации за Топ 10 модни и дизайнерски събития, които украсиха живота ни през 2015 година и го направиха така цветен и прекрасен!

In LIFE! УСЕЩАНЕ ЗА ЖИВОТ!…

logo

водещ: Деси Цонева;
редактори: Пепа Попова, Ася Георгиева, Калина Станева и Марио Трифонов;
отговорен редактор: Митко Попов;
оператори: Кунчо Поляшки, Антон Хариев;
административен екип: Александър Георгиев, Петя Йосифова;
постпродукция: Николай Петров;
директор продукция: Симеон Симеонов
грим: Бени Студио;
прически: Васил Атанасов;

декор: Премиум Стайл;
осветление: Мега Лукс;

продуцент: IN LIFE

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)