Dolce Vita или защо се гордеем, че сме българи!

04 март 2016

Ето, че отново дойде време за среща с най-сладкото, шикозно и забавно предаване в онлайн ефира – „Dolce Vita“, скъпи приятели! Днешното ни издание обаче е още по-специално, защото ще е много, много празнично и българско. Вече е месец март – месецът на най-типичния български символ за здраве и любов – мартеницата, а ние все още сме под влиянието и на Националния ни празник – 3 март.

IMG_20160302_102149

Всичко това ни дава основание днес да сме пред вас с мисията да проведем това предаване, преди всичко в името на българските традиции.

IMG_20160302_144607

Ще сме облечени с типични български носии, ще говорим за изконния български фоклор, за историческото и културно наследство, което носим като нация, ще ви срещнем с най-популярния ни фоклорен ансанбъл „Българе“ (които от дълги години популяризират страната ни в чужбина) и по-точно с техния чаровен арт директор Цвети Шопова, ще се разходим до едно от най-магичните места в родината – Жеравна, на което се провежда популярният фестивал.

IMG_20160302_144833

И не, няма да спрем дотук – ще ви направим съпричастни на една уникална патриотична инициатива – „Аз съм българче“, дело на Арт компания „Нови звезди“, съвместно с Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1924 г.“ и Столична библиотека, в която над 100 деца, облечени в народни носии, пяха български песни и танцуваха традиционни български хора в центъра на столицата. Ще ви покажем как се бродират български шевици и ще ви представим един по-различен поглед към историята на Националния ни празник, през призмата на известния български историк Емил Джасим. И още, и още, и още…

IMG_20160302_145227

Водещ: Деси Цонева
редактори: Пепа Попова, Ася Георгиева, Калина Станева, Марио Трифонов;
отговорен редактор: Митко Попов;
оператори: Симеон Симеонов, Антон Хариев;
административен екип: Александър Георгиев, Петя Йосифова;
постпродукция: Симеон Симеонов, Деян Дяков;
директор продукция: Симеон Симеонов
грим: Aura/Revlon
прически: Васил Атанасов;

декор: Премиум Стайл;
осветление: Мега Лукс;
продуцент: IN LIFE

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)