Doma – една сладка приказка

30 август 2016

Ние, от In Life, обичаме приказки. Когато те са „вкусни“ – още повече. Всяка приказка си има своето начало. На нас ни го разказаха хората от „Си комерсиал 7„, които имат една от най- „сладките“ професии в света.

И така: „Производството на продукти Doma започва с разработването на рецепта за сладки, като основният стремеж бе създаването на продукт, носещ характерния за домашните сладкиши вкус. Онези вкусни сладки на мама, изпълващи дома с аромат и уют, бяха наша цел, а когато успяхме да ги превърнем във факт, ги кръстихме Dolce della mamma.

Защо с италианско име? Защото фабриката ни още от самото начало бе оборудвана с най-съвременни италиански машини. Звученето на името много ни хареса, но в последствие решихме да го съкратим, използвайки първите две срички на „долче“ и „мама“ и така се роди добре познатото днес име Doma. На всички славянски езици това е думата за дом и пасна добре на нашата идея – създаване на продукти в индустриални условия, но с характерния домашен вкус.

Първата рецепта за бисквити бе разработена чрез продължителни опити и накрая усилията бяха увенчани с успех, постигайки така желания вкус. И така екип от едва 12 души и една малка индустриална линия поставиха началото на едно бързо разрастващо се производство.“

Как продължава тази  „сладка приказка“, вижте сега…

репортер: Калина Станева
оператор: Мартин Илков
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)