Double Century - най-голямата и скъпа яхта в света

Double Century – най-голямата и скъпа яхта в света

09 септември 2015

В най-скоро време невероятното 180-метрова луксозно бижу Azzam (собственост на президента на Обединените арабски емирства шейх Халифа бин Зайед ал Наян) ще трябва да отстъпи лидерството в категорията за най-големи и скъпи яхти в света. Предизвикателството идва от компанията 4Yacht, която се е заела със създаването на гигантска яхта, дълга 200 метра – очаква се тя да бъде най-дългото плавателно средство в света, предназначение за развлечение.

Double Century - най-голямата и скъпа яхта в света

Официалното й название е Double Century, а според представителите й, ще е „абсолютно олицетворение на лукса“, тъй като ще разполага с куп екстри. Сред тях са площадка за кацане на 2 хеликоптера, няколко басейна, киносалон, пиано бар, дискотека, театрална сцена, кафенета по еталон от тези в Ню Йорк и Монте Карло, СПА, огромни джакузита и т. н.

double-century-4-4yacht
„Това, от което се нуждае Double Century, е някой с нестандартна визия, някой, който иска да вдъхне живота на един изключителен кораб, да го направи свой и по този начин да остави незаличима следа в индустрията с луксозни яхти“, коментира президентът на 4Yacht Крейг Тим. Според него, за това удоволствие, всеки ценител ще трябва да се „бръкне“ с поне 770 млн. долара. Иначе яхтата ще бъде толкова мащабна, че на борда ще има мобилно приложение с GPS, което пътниците да изтеглят, за да не се загубят сред многото й възможности. Ако трябва да посочим примерни размери пък, то според данните, ще е два пъти по-голяма от игрище за американски футбол и ще разполага с общо 11 палуби, издигащи се на 26 метра над водата. Вместимостта й ще е за около 150 души – 50 пасажери и 100-членен екипаж.

Колкото до класацията за най-големи яхти в света, то в момента челната позиция е за вече споменатата в началото Azzam, следвана от Eclipse на руския милиардер Роман Абрамович.

текст: Митко Попов
снимки: 4yacht.com, BossHunting.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)